Router路由器 集中討論區(41) 新用家買共碩要三思

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
foxconn係臺灣人郭台銘的(wiki應該無fake 我呱)
鴻海唔是中資?似ps5果個咩制式
終於見到有用家
個app真係幾好用,不過部機慢過我之前ac68u
想upgrade但alien又貴又大枝,想要返HD咁細隻又冇
無線行AC,玩oculus 2行866mhz 都好順冇Lag.
我之前用AX92U x2 , 一行AX就耐唔耐斷一斷,打機唔多得。
郭台銘想過選台灣總統㗎,唔睇新聞 Google 下都知,除非你想話台灣都係中國同胞
keep 番asus
出wifi 6e router但啲device都未必咁快support,一出就買既意義唔大
但asus有得裝merlin,之後裝Adblock
ASUS 華碩 RT-AX55/WHITE 白色 AX1800 Dual Band WiFi 6 (802.11ax) Router HK$790

ASUS 華碩 RT-AX56U AX1800 Dual Band WiFi 6 (802.11ax) Router HK$970

Linksys MR7350 MAX-STREAM Mesh AX1800 WiFi 6 Router (MR7350-AH) HK$870

請問而家係咪唔好買ASUS?
而家用緊Netgear R6260,打Switch芒亨成日斷線
鴻海係郭台銘 係台灣人黎
但用博通?
linksys 依家大部分都係高高通黎
第1頁:
Router CPU博通=高通>聯發科>>>>>>>>>>>>>>>>>>intel
用緊ASUS RT-AX56U,但主人房最邊位成日收唔得好慢or 斷線, 有冇邊款高階少少既router 會好得好d ?
理論上冇
咩device 收wifi?
屋企部mr7350原本用得好地地,但最近發現apple有privacy warning 話network is blocking encrypted DNS traffic,請問有冇需要check wifi setting有冇問題?之前明明用緊冇事,最近都冇改過setting
請問450呎兩房, HKT 1000m 平平地 NETGEAR RAX10 可以嗎?
加多隻行aimesh
你係咪 冇自己入DNS 即係空白
用電話收WiFi 呀,姐係收得差唔關router 事?
姐係買多隻router 加係房就ok ?
同埋係唔係房到要有拉上網線先做到? 冇拉上網線可以點搞?
之前有巴打話兩隻router 中間隔主力就減大部分速度,如果係磚牆就減200-300mbps, 如果你係想行aimesh 咪睇下有無得兩隻router 直線中間淨係隔度門黎擺。
我wifi DNS set咗manual 1.1.1.1, 8.8.8.8 咁樣有冇問題??定係關唔關開咗vpn事
估計關vpn事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞