Router路由器 集中討論區(41) 新用家買共碩要三思

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
唔該哂巴打 搬左出黎好好多
如果真係買就買4200
定係用extender 都夠?
睇你想快d 定點姐
我屋企都係呢個間隔
velop ac1300 x2
之前wireless mesh
依家wired mesh
兩粒分別放邊?點解用wired既?
快同穩
廳中1粒對走廊 第2粒尾房右下角
有冇人用牙石ax3000個2.4 ghz會突然跌速跌到極慢,
但5ghz又冇事好快.

因為屋企D ipcam 一定要用2.4 ghz
買左netgear rax80
屋企用緊和記光纖

最盡先去得6xx速度
見你地推介linksys ,咁就買啦,但冇冇人試過豐澤買,同黃金同價,定唔好比錢比大集團賺
你點留意到係跌左速
個cam突然反應好慢, 入router setting page見到得返6.5Mbps
Mr7350
正x最平
想買e9450越南製
咁無留意
要落場問
node行LAN個體驗好過AX 3頻wireless backhaul, 等同你直接connect master而唔係轉折咁去.
行wireless擺位幾靚都好, 當有位置同時接收到master (Good signel) 同Node (Excellent signal) 時跳咗去connect Node反而會慢咗.
見到ubiquity 原來出左wifi 6 ap
Unifi 6 mesh + er-x 好似幾正
新買cam 同router?
cam位收爆?
俾得起錢咪得
u6 lite / lr 都幾吸引
本身用緊ac68u擺廳 最遠間房收得麻麻
想轉Wi-Fi 6 請問邊隻型號信號最強? 如果唔用mesh
thanks
Cam 新買,router 半年
Cam 放router 附近
比誠哥賺好過比藍 c 賺啦
正都同centfrield ,小店好似點都好過大鋪
2.4 ghz 可能同鄰居撞channel 中左干擾
轉過晒,可能遲啲拎去保養船
要look card 去大集團,想比cash去黃金
隻用咗6年嘅 r7000 呢個星期開始耐唔耐就hang 機同自己reboot
係咪夠期啦

firmware version V1.0.9.42
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞