有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)

1001 回覆
24 Like 0 Dislike
睇下#167-169幫唔幫到你~

有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)
https://lih.kg/qDpLjDX
#169 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
岩岩玩到個人仔100%恐怖值,加埋計謀生活重心令到恐怖值唔跌,依家人人都唔敢反我
唔該
同埋今代係咪冇得再改名
以前改錯名可以改名...同埋個孫出世都可以改名,依家好似唔得
有啲時候你會想啲人易死啲,Early Battle Phase就死即係整到隊嘢得騎士就得咁

我覺得ck2打仗都係人數遊戲,暫時見ck3都應該係,唔打無把握嘅仗就算。
拿拿聲轉繼承法
ck3個教皇國係最無撚敵既存在,有班傻鳩信徒送錢送到佢個金庫有6位數字
一同佢開戰佢就請咗30k僱佣兵 加埋自己本身個10k兵力有成40k兵力,完全唔係佢對手
ck3 pre-order送咩
唔係 依家征召兵係農民來 完全比常備軍屌打
我試過2500打200輸左
竟然, 雖然擴軍我係兩邊都會投資下, 依加wiki無formula睇未分析到。
玩玩下俾大國成萬人打過黎

點頂
多梳
隻驚突然crash咗
投降啦
幾套神羅時裝衫
依家買仲有無
依家買無左了,但果幾套衫可有可無啦
識玩梗係選擇唔著衫,再做埋獸父/祖父
好難宣稱土地,之後打仗....
EG玩[芒斯特] 搵左D[宣稱人]返黎...但D人係宣稱英格蘭土地...有L用?

都係鍾意VICtoria2個系統, 直接明快
CK3果然忠於中世紀
可以搵幾歲既女做老婆

Btw 睇黎唔係好似EU4咁容易開戰
好想有victoria 3
玩normandy 1066 一開波即刻嫁曬自己d女出去去結盟打鳩england 同norway
你玩緊中世紀時代呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞