有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)

1001 回覆
24 Like 0 Dislike
唔好開小圈子group 啦, 一開呢度就收皮

呢類game 咁少人玩,呢條thread 收皮就無新人入黎

好快就搞死晒兩邊
我係唔明點解有野唔入黎集中post傾,係都要開個group
小圈子真係最快搞死一個community 既途徑

尤其paradox 呢d game,好多人玩幾日就無興趣

無左呢度就唔會有新血架啦
你講得好好笑
右下角有個盾徽顯示緊你打緊仗(如果冇嘅話場仗就唔關你事,可能係你啲手下自己打緊)
咁入去可以睇到雙方參與者,望一望佢哋嘅盾徽
CK3基本上剩係得個劇本果一刻係跟歷史
劇本一開始運行就會暴走

如果想同歷史貼近啲可以玩EU4、HOI4,佢地有機制令時間run緊嘅時候都盡量貼近歷史發展
原本諗住蒙古幫我係東邊打爆塞爾柱,我打佢西邊分餅仔,點知大汗咁快收皮
你玩拜占庭?
大汗比你恥笑好慘
都有D歷史事件引導下既,塞爾柱西征、蒙古西征、帖木兒西征、鄂圖曼崛起,上代會突然爆D火星兵出黎秒天秒地

今集成吉思汗一出就好快唔見左
有咩起手係新手friendly d, 想熟悉下隻game先
玩維京打仗打到on9
做緊皇帝手下,但控制住拜占庭大半國土,想反就反

想向東擴張,但塞爾柱平時成2 3萬兵,唔自爆,無蒙古西征,唔夠打
新手教學個個
愛爾蘭新手區
還我sunset invasion
on9
辛苦統一英格蘭後無啦啦香左
分左一半做英格蘭同Wessex...
可唔可以有仔有Heir又唔卜野呀
下下整好個王國就分豬肉
雖然我知歐洲中世紀係咁姐

對比EU4 賣個女比人就可以結盟
咁單純既
愛爾蘭新手區依家唔撚新手
下至法妖右至挪威全部都走來玩
仲要仆街今集難轉封建到
過格離威爾士
有個選項係禁欲
但要用技能unlock
愛爾蘭
意大利其實都得
改繼承法

新佢老母

次次好辛苦擴展國家

屌佢老母國王一死就打回原形

唔好老皮已經del咗驚
你玩867定1066?
個打仗系統真係好on9
去人地嘅土地幫d盟友打生打死,佢d兵就睇我送死唔幫手
打打吓人又永遠俾人有一隊兵搭船突襲我首都
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞