有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)

1001 回覆
24 Like 0 Dislike
Fine...
有Crusade,個系統幾乎一模一樣
預告:聽日出Count Eudes of Anjou achievement run嘅短篇戰記
屌隻game係咪有bug

同個fd玩開個save開唔撚番

個個save都話版本不同
好似岩岩有更新
paradox d game 係咁
有咩唔知

睇下#167-169幫唔幫到你~

有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)
https://lih.kg/qDpLjDX
#169 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
想問有無巴打係買Xbox game pass 版?
Paradox係一間瑞典遊戲開發商,以開發戰略遊戲起家,並且以遊戲內容充實著稱
另外既特色包括每次更新都會變成新遊戲、DLC地獄、以及有等於冇既新手教學等等
所以有一句諺語係:與其學習點樣玩P社既遊戲,倒不如習慣點樣玩

#1寫既野唔係流架
巴打轉會拜仁?
今集個個同hoi4個個算係最好
之前個堆仲垃圾
邊到可以搵到d prisoner?
想問埋點樣起部分既兵?
唔係,果間土耳其野
paradox係瑞典
Intrigue
搵到喇,係係court到唔係intrigue
以前玩ck2用神羅立個偽教宗,打入羅馬,vassalize 教皇國
打仗個陣好亂,有時都唔知邊塊地係可以去圍城
好複雜 我宣戰一個公國食晒佢D地 個直屬地超過晒 咁我是但簡個城市授予比班細既 但佢好似變左外國國家咁唔受我控制
1. 想問我係伯爵宣戰一個公國食晒佢D地 點升上做國王
2. 我D地文化同宗教都唔同 可唔可以搵人教個仔然後轉化佢文化同宗教 咁我唔使搞轉宗教轉文化
3. 點分直屬地
Adamitism
1. 首先你要睇下你個liege係咪國王,如果係就可以嘗試claim咗佢個title再用faction嚟迫佢落台,如果你個liege係emperor(而且佢冇揸你個de jure kingdom title)或者冇liege你就要fulfill個create kingdom嘅requirement

2. ck2得,ck3未試過

3. 㩒落你想分嘅嗰塊地之後會見到粒grant title之類嘅制,另一個方法係right click你想持地嘅人再透過grant title嚟封地
我成功上到公國 想CLAIM埋王國 但佢話個要求係要2個公國TITLE

我睇返布列塔尼成個區域頂多得一個公國CLAIM 係咪要走去CLAIM埋法蘭西公國先成立到布列塔尼王國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞