有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)

1001 回覆
24 Like 0 Dislike
因住俾班封臣踢走
個家族計好撚煩
迫住你冇得幫d 兄弟絕育
要你個家族有咁大發咁大
玩Celtic應該係可以喺個title度將個succession law轉做tanistry
至於Primogeniture就要去到1200後先用到
(跟據ck2經驗,tanistry係除咗muslim嘅open succession之外最好嘅succession law)

留意今代嘅law有分realm同title兩種succession,如果做title冇自己特殊嘅succession law就會跟realm succession law
唔好理佢D伯爵地,但公爵地最好比返下面D伯佢
你啲vassal啲地越核突越好 記住開internal war 比佢哋
核突既話你啲vassal就會互相打嚟打去 佢哋自己圍來打交就唔會得閒聯手搞鳩你
但好似選舉制都會做成王國分裂

我第一次玩西王牙里昂一開頭就係長子制

點撚知其但國家煩撚過閪
拜占庭封臣都譯做公爵(Duke)

英文版係用Doux,類似總督既意思

搞到依家玩落好怪
據我了解你要將每個title都轉晒elective再確保每個title嘅heir都係你個heir先得

如有錯漏請多多包涵
會員 #52939 地剷霸權
好大機會係支那打手嚟,佢力推支那驚

(I/A) Eve Echoes 真正既星戰開波啦
https://lih.kg/2171686
呢到都見到你
我想問ck3點先可以轉封建快d 文化革新果邊真係痴撚線
我就來起到帝國都仲未出轉到封建
典型翻譯問題
佢地判出黎做翻譯只係逐句英文變做中文交差
譯得好又冇bonus

唔記得邊到有人做遊戲翻譯講過,佢地收到係分左工之後既稿係逐包埋成堆programme 入面,要你自己估返個適當用字
你又啱 佢地成日打黎打去 完全冇停過
點打啲地都係我嘅
最好就最高title 只起一個
用埋未sure輕鬆上到帝國就要控地
Ck2 控住title 就係 但今集痴線到只要夠地佢自動割同等既title比人
宗族威望unlock啲嘢好鬼勁
代代都係明君 4星技
下面d人鬼打鬼唔好咩

佢地搵唔到人打就會打你
有無人玩到1200年出現蒙古西征?

成吉思汗一出場就俾人打爆,連中亞都去唔到
我玩私生子流 只有天才先認做仔女
玩到第四代我基本上配唔到種 因為全部都係近親
有機會出 pure-blooded 喎
新手想問下轉宗教會唔會好大影響, 玩緊維京全部地都係天主教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞