有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)

1001 回覆
24 Like 0 Dislike
咁多位早晨,我今日嚟,係想同你哋講個故事嘅:

喺幾年前
我同一個寡婦結咗婚
佢有一個已成年嘅女
後來嫁咗比我老豆

咁我繼女就做咗我後媽
而我老豆就做咗我女婿

兩年後我老婆同我生咗一個仔
佢喺我後媽嘅同母異父嘅細佬
我個仔叫我「老豆」
我就叫我個仔「舅父」

我繼女又為我老豆生咗一個仔
佢喺我細佬
但佢又要叫我外公

我喺我老婆個老公
但喺我老婆喺我後媽個阿媽喎
所以我喺自己嘅外公

到咗新年
嚟料喇

我就同我後媽同我老豆
即係同我繼女同女婿交換利是

我封廿蚊比我個仔
佢話:「多謝老豆!」
我又答返佢:「唔洗,舅父!喺呢,咁我嗰封呢?」
「你都痴線,我結咗婚喇咩?」唉,我自己都亂咗...

食團年飯嗰陣
我喺抬面上面放咗一封一千蚊利是
再拎返封利是上手
叫咗聲:「多謝外公!」

好彩唔喺街姐
唔係真係比人捉去青山瞓一排
而家諗返自己真喺痴痴地線
自己比錢自己洗
咪即係去自己鋪頭買野...
6小時後解鎖 第一隻paradox game
Cersei, Jamie...
媽呀要訓醒先有得玩
要睇住twitch止渴先
無解,依個係新resistance既弱智地方,亦係點解依家個版本對軸心國(會擴張既國家)唔友善既原因

鎮壓師只有兩種編成
一種係1騎兵師只比槍唔比支援裝備
一種係25騎兵+憲兵師,比齊裝備
需要用幾多人力係由你使用既師團模版有幾多鎮壓力再計返%而定
例如你要用20個1騎兵師先鎮壓到一個國家的話,你用25騎+憲兵師可能用0.6個師就鎮壓到,計返整體使用既人力同裝備會比1騎兵師少,從而達到節省人力既效果

其他處理方法係開戰前先用間諜整合作政府預先增加合作度,但每次執行成本非常高,你重要玩細國基本上比較難
6pm cest 開波喎

即係係今晚十二點有得打

屌我仲諗緊正價買定十蚊試玩Xbox pass 先
我都諗緊,聽落xbox pass抵啲咁,除咗ck3仲可以玩其他
係好撚抵,仲有flight simulator

百鳩幾隻game
印象中同DLC好似無關
依個問題係冇得解決要硬食,除非你係人力夠多既國家例如德國

要避免鎮壓導致人力唔夠,一係和會入面將佔領地變做puppet唔自己佔領,一係喺人口夠多既地方整有core既puppet(例如部分非洲國家),然後要佢地出人力幫你鎮壓
好似1個月
Stellaris俾埋你玩種族滅絕啦
Down緊
得4GB 咁細
Down緊+1
P社game 冇咩動畫 得張死人地圖想有幾大
想問下點樣調離守軍 宣唔到戰

正常玩法
冇晒ck2啲mod同ruler designer一時間好唔習慣
ck3繁中mod

Crusader Kings III 出晒reviews好似好撚高分
https://lih.kg/fRJoxT
#9 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
有冇咩評價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞