有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)

1001 回覆
24 Like 0 Dislike
如果係大國既話有好多cardinal幫你刷教會力量 啲獎勵都唔錯。
而且外交上多數天主教較易搵同盟。
水浸到成個羅馬版圖都種哂工廠 幫埋附庸起,同埋起哂counthouse個啲 trade company 都起到盡 而家打仗直接超上限爆僱傭兵鳩玩
不過一打一可以俾人溶咗
有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(7)
https://lih.kg/2218218

照舊推完(6)再過新post
羅馬帝國有無得做hre 皇帝?感覺都幾型
小弟係完全無理hre,無dismantle又係搶過皇帝。同austria keep住同盟,後尾佢轉新教,個皇帝就俾波希米亞永續咗。
Empire of Sin
好似好搞野睇
catholic 最大壞處係無得食羅馬版圖好唔美觀
ck2 玩愛爾蘭唔明點解兵力多過英國一倍都可以打輸
巴打鋪剛果宜家係信緊咩教? 有冇見到殖民國家?
可以啊, 羅馬帝國做神聖羅馬帝國個皇帝個screen真係幾型
btw 月入300蚊咩都起哂 啲錢應該滾到唔知點
coptic有core creation, missionary strength discipline buff
啲cardinal其實點黎
好似係發展度高既城市出現cardinal機率會多啲
即係隨機?
緊係拜物教收集圖騰解成就
yes 不過啲cardinal會走佬
轉玩威尼斯,玩真正商業國 同埋有個成就要係10地以下 係君士坦丁 同 alexandira 有75% 貿易力
而家我附庸左拜占庭同敍利亞,慢慢光復佢地啲地。同埋打下開羅啲trade node。諗緊之後點限制10地。
係咪比哂地附庸>迫佢地轉移貿易力,再develop兩個trade node proviences啲trade power
有Emperor DLC嘅話Pope可以指定派Cardinal畀人
Multiplayer咁樣玩幾正
解非洲力量?
Morale
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞