有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)

1001 回覆
24 Like 0 Dislike
可以咁講既不過阿富汗無咁強啫
呢個睇人
原來可以咁樣 都煩緊點樣追上啲先進文化 返去試下先
琴晚又打一次十字軍 真係好賺錢賺信仰之類
呢幾晚都玩到唔夠訓 返工好辛苦
唔係有得降關稅個啲? 好少見玩家會壓唔到殖民領
難怪佢地搞獨立。不過我好似好耐都無玩殖民。全部都係靠搶。最多殖民中美一塊地然後直接吞哂成個中美,或者搶下殖民思潮就退
咁冇酒巴你最後嘅tariff rate 去到幾多?
見到你有個New Granada colony, 你係 vassalise 左 Granada 幫你殖民?
剛減價了
我好似倒轉 除左事件都唔會加關稅
玩左場阿拉貢 係1500左右做齊咁多野:
。附庸拜占庭,收復哂啲核心。
。全吞普羅旺斯加半個南法國地區
。pu卡斯蒂利亞 隨手可pu葡萄牙(任務cb) 係。爆左relation先比放過佢先。
佔領半個突尼斯。

而家同盟奧地利同英國

可以好輕鬆咁解成就
stellaris 又出新species pack

今次玩death cult
個DLC未出呀
要等下個大dlc 出先會50% off
有咩咁慘?
因為Muscovy太大份,一定作犯?
我呢啲乞兒梗係等50%off
太大貪
PU要靠運氣
有得吞muscovy已經好好
想要西伯利亞咪吞完之後自己殖民囉
悶嘅話可以去研究下剔手邊加柬字係咩字

sorry for being too bored, don't beat me plz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞