有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)

1001 回覆
24 Like 0 Dislike
想知三山點解
琉球world conquest?
點unlockmy bad
中文真係難
pds以外嘅冇資格叫paradox game
因為AI Castile 係白痴 有次玩Ireland 我見過佢12k企係2k敵軍隔離一動不動, 結果仲拆左1k 出黎俾個2k敵軍stack wipe

btw 巴打得閒教下點玩True heir of Timur
乜咁慘
咁你遷都去返有蘇格蘭文化嘅地再係decision到轉文化囉
同求教1.30 係咪用Afghanistan 都OK
我係用河內不過都唔使破和約 臨尾兩年完。 我見人可以剩廿年
巴打係咪想講河中 Transoxiana
yes最大而且地理都唔錯
頭先仲諗緊點解越南都可以玩到
但係巴打嘅債量如何? 係咪會破好多次產?
唔過十筆
咦我咁可以試玩下
之前見網上面啲人又破產又truce break先勉強係條死線之前完成 搞到我完全唔想試
其實eu4嘅宣稱係咪趣多越好,會扣個war score cost?
https://eu4.paradoxwikis.com/Claim
唔會扣war score cost, 只係會令你嘅core creation cost (即係core所需嘅admin point 同時間) 同 autonomy減低
如果你要減 provincial war score cost, 就係開diplomatic idea/用Imperialism/crush the revolution cb 先得
https://youtu.be/XL5FIpg_2B4

出得3個國家學人出DLC
仲要收US$9.99
仲有得避免unjustified demands penalty, 如果你cb係選conquest既話, 食無claims既地會扣dip point
有無人知steam幾時大減價
萬聖節應該有autumn sell
我係想順住落做埋搶蒙古既成就所以解完前都想係stable 。有啲人會成地叛軍,同埋就黎break country ( 自動accept哂叛軍demand)
。有啲痴線佬就剩廿年而且無債
holy war 同imperalism都係食無claim地唔使dip point
講起上黎 我玩過次日本 殖民到中美個陣
見到 ai萌島(mann)係巴拿馬附近有殖民領ai 既empire of mann(雖然差好遠) 搞到我都唔忍心吞,最後等到去歐洲個陣附庸咗佢
真係好難想像ai點出萌島而且存活咁耐。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞