有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)

1001 回覆
24 Like 0 Dislike
bored定boring呀
阿拉貢真心好玩, 我第一個world conquest都係用佢
好鍾意佢 set idea 夠 trade oriented, 搞到我 form Spain 之後都仲繼續用佢set idea
bored係自己覺得悶
boring係令係覺得悶
如果冇記錯好似係咁
I think you are really bored judging by that boring comment.
Evidently
lol that's a quick reply
yours was quicker
cuz I'm bored as well
your English grammar seems pretty good
well better than that guy who didn't know when bored or boring should be used
wc用阿拉貢都幾癲佢乜ccr都無,打仗又唔勁。

我玩阿拉貢開齊econ trade admin martine navy ideas都係for fun
阿拉貢變羅馬帝國應該幾易分分鍾易過奧斯曼。
佢啲任務解到最後差唔多就係我們的海送好多宣稱
又好易pu 西班牙同葡萄牙 又送那不勒斯。仲好過西班牙,西班牙要自己去殖民

利申唔form 西班牙
特價了
只要有錢有地, 軍隊好唔好打都係其次
阿拉貢我應該係出Golden Century 之前玩, 個鋪我應該又係唔知有法國定Commonwealth PU, 總之歐洲事務我啲打手可以處理到
我用同巴打一樣嘅strat, no CB Byzantium 再reconquest 鄂圖曼, HRE 就係做皇帝後加地入HRE pass到revoke the previlegia, 再打義大利變成羅馬帝國, 之後再world conquest
Btw 我們的海 即係 Consulate of the Sea?
漏左問 巴打宜家賺緊幾錢? 開齊呢啲idea庫房水浸都似
mare nostrum
你講個個係乜乜海事館 拎地中海幾塊地啫
我諗緊阿拉貢轉唔轉reformed 同時開人文係咪好啲
你唔殖民? 唔整荷屬東印度點叫荷蘭
sor見到個海字就自動以為係Consulate of the Sea
我從來都冇改信reformed, 成日覺得天主教或者新教好似強過reformed好多, 改信reformed有咩著數?
唔殖民嘅play tall 荷蘭應該就係齋禁制, 禁到可以同法國對打為止
殖民啦, 殖去台灣好似有個 achievement
改革宗有得強化trade算係貿易專精既宗教。我覺得係天主教>改革宗>新教。
玩尼德蘭好多人都轉reformed,而且改革中心都成日出係北德同荷蘭
一個月利潤300蚊左右不過打仗好廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞