有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)

1001 回覆
24 Like 0 Dislike
新手入坑CK3,真係幾好玩,推一推post
玩緊咩王朝
我未試過但應該唔得
你開個save試下囉
個仔嫁左出去之後再click頂王冠睇吓佢係咪順位繼承人
都係新手教學嗰個小國王,強逼症發作,一有覺得唔完美或者操作上出錯就想re。
Re咗幾次,而家開始接受咗唔會有完美嘅發展,會堅持玩到尾先。

想要完美,玩CK唔岩你玩
玩緊印度人 開咗裸體神教
想知同歐州人結婚後代會唔會變歐洲人樣
所以而家接受咗,反而覺得幾有趣,玩到停唔到手
我屌原來裝左繁體字MOD拎唔到成就, 等我玩到1453
仲玩到*
計埋而家未死個皇帝, 個obesity又走出嚟, 兩次都係晚年, 兩個都有揀咗learning healthy 個life style同埋滿咗, 第一個74歲走, 死因係胖伴
第二個而家62歲唔知幾時香, 多一個Atheltic trait, 都係咁, 諗諗吓唔知係咪去得宴會多定老咗新陳代謝慢
本身3女1仔, 但見個仔啲遺傳差得制, 叫佢上戰場送死, 諗住比哂大女, 點知都係食唔哂, 啲county都會均分比兩個細女

點知尋晚玩玩下, 試下升埋Crown Authority去到Absolute最高級, 唔知係咪開心大發現, change heir嗰到可以揀比邊個, 揀咗大女之後, 兩個細女啲titles比返哂大女, 仲要冇扣好感
信教啲人是咪真係唔著衫?
仲要每個人啲體型都唔同
有大波有細波
做得好細緻
今晚返去開個save試下耶教整唔整到先
其實係咪可以玩殖民
係可以去南非玩
點解?多錢d?
睇下你夠唔夠北邊堆人打
唔夠咪殖民去其他地方發展
上次玩搵唔到錢 之後被 munluks 收左皮
睇你有無計同土雞結盟收佢皮先
咁係時候 R法國/奧地利同盟
波蘭死左未
未死同佢夾死土雞先好D
唔係既話,佢體量大到壓爆波蘭就奶野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞