有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(6)

1001 回覆
24 Like 0 Dislike
平時玩開EU4
CK3值唔值得入手
諗緊買唔買好,驚佢遲d 又出幾百個DLC 黎食曬你d錢
唔洗擔心
100%會
咁你會唔會買
特價個時買
如果玩完 真係覺得好玩嘅,遲啲俾錢買埋dlc 冇咩問題既。因為心甘情願鍾意玩佢隻game
同埋,p社出dlc 得好小、1-4個會有實質遊戲玩法改變。
其他係dlc外觀皮膚,唔買外觀皮膚,唔係好多dlc要買。
DLC 等特價先買
今集係咪話改撚左祖宗之法
吓CK2 8年出到15個DLC都叫少
只係CK2 有d dlc 唔係咁鐘意玩,例如horselords,如果出dlc等佢特價算,除左the way of life
CK DLC好多時都係改整體機制加野玩咁有同冇兩隻GAME黎
你話真係未必要買個D可以係個D你唔玩即地區好似以前印度DLC咁囉
真係可以唔撚買既上集應該得Sunset Invasion
特價DLC通常隔一個DLC同最多50%off
如果等得的話唔怕既
裝甲車適合同騎兵混編嗎?我民國25騎 MP 都唔夠鎮壓,歐洲佔領區用緊特工根除抵抗運動,都接近60%抵抗,想問係咪改用裝甲車做鎮壓 鎮壓效果比較好?

定係因為有流亡政府會令到反抗無窮無盡,一定要登陸埋嗰啲無人島全佔?

玩左一個朝早嘅成果
多係多。我意思係搵d 「改變遊戲機制」既dlc黎買。咁就會小左好多dlc要買。
裝甲車永遠唔好用黎鎮壓,佢係比你拎黎做偵察營,有IC拎黎整槍出多d填線重好

反抗度下降與否同鎮壓師編成亦無關,你用乜編成都好,只會影響你要用幾多人力同裝備,夠人同裝冇buff,但唔夠的話就會加反抗

所以你要等合作度夠高先至唔怕叛亂,或者和平狀態亦會令佔領地既反抗度下降

另一個原因係反抗度高低同該provine既VP成正比,而歐洲province既VP普遍較高,自然反抗度較高

都係果句開戰前整一兩次合作政府預先提前合作度,由0開始累積合作度係好痛苦既事
buy first, think later
buy first, thank us later
因為而家玩到大後期,我係民國同蘇聯打同盟國,蘇聯憑住死2000萬人拎咗大部分戰爭貢獻。

想問如果我民國宣蘇聯之後打到蘇聯投降,再打爆英美,蘇聯會唔會入到和談拎地?我殺佢嘅人計唔計入 英蘇戰爭嘅死亡人數?

定係可以先拎軍事通行企哂蘇聯西邊VP,再行國策宣蒙古,蘇聯保蒙古參戰,然後直接無哂VP投降比我?
用邊個角色開始?
西法蘭克
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞