入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
想問吓樓主班离獸打人通常點打法,批肘係批邊個位?多唔多打頭?

有幾款既
快車、雞翼、刨冰、芥蘭、電指神童
快車係用間尺、木板fit手板
雞翼係係背脊度落掙
刨冰係整個指骨刨你肋骨、心口
芥蘭係落膝挫你大脾
電指神童用原子筆好似十大酷刑咁夾手指

但點解冇做錯野都會無端端打你?

問題就係有d人之常情的小犯錯,如摺被唔起角,都會被打,我fd以前就係以前試過限定時間內未食完飯因個口仲有飯,就比亞sir用棍中落背脊,馬上嘔翻晒出來,佢話試過同倉有人自殺
AgentCC 留名,樓主講得啱,沙咀勞役中心(現已改個好聽d既名叫 勞教中心),的確係地獄,日日打到仆街,個日如果你未比人打既你會驚,因為唔知幾時會比人打。

正正常常冇犯錯都打?

姐係表現良好 做乖仔

一樣打!

你因乜事入去先?
個錯一早犯咗啦!
想問吓樓主班离獸打人通常點打法,批肘係批邊個位?多唔多打頭?

有幾款既
快車、雞翼、刨冰、芥蘭、電指神童
快車係用間尺、木板fit手板
雞翼係係背脊度落掙
刨冰係整個指骨刨你肋骨、心口
芥蘭係落膝挫你大脾
電指神童用原子筆好似十大酷刑咁夾手指

但點解冇做錯野都會無端端打你?

因為勞教中心就係咁呀麻,就係你係出面好難教,個官咪判你入去比人打到你怕,打到你死狗,唔好以為自己係大佬。

但係有d根本唔係出嚟行

所以有時唔知個官點判,我覺得暴力呀,四圍蝦人個d先判勞教麻
點解會有人覺得係吹水
唔好話沙咀 係二倉攞報告都可以找數找到傻啦

二倉攞報告即係點?
樓主應該真係假膠 講到懲教打人
我都未聽過有幾多單告得入
d野流流地 唔好屈懲教啦
推你兩下就當係真下嘛 我真係唔信係入面
比人打到仆街會唔投訴 問佢出黎唔投訴
佢就話寄信比人會睇內容

樓主真好野 軟問硬問 曲線都唔答

臭閪都唔知你up乜9
我點代表哂所有人
我淨係知我唔想出頭,亦唔覺得告得入
你想點撚樣姐

樓主唔洗咁嬲 我都係曲線想你答姐
如果係真既點解無後生仔想告佢地

小欖有個犯比人打左6支針打死左,警察黎到,唔比佢入監獄,然後玩你半日,比警察入黎,拿CCTV既帶,「咁啱部機壞左bor」。盒帶交到上法庭,成盒帶正常,出事個一個鐘變晒雪花,佢地解釋,咁啱個個鐘部機壞左,咁你吹佢賬呀!

Detail?死左人咁點解釋支針

唔記得當時點解話了,最後好似賠左成2000萬

正苦邊有咁豪

二○○六年二月二十二日,張志堅母親蘇鐵華表示,政府決定和解,向她賠償四十五萬元,及由政府支付是次訴訟的堂費,在政府作出賠償後,這件事亦會完結。
知唔知道徐xx單野點 賠錢了事
個老母講到個仔比人監生打死咁?
有乜出奇 做咩工知咩事

痴起上嚟可以好痴,試過有阿sir罰人打飛機,想知再講
但都有好人既,教識我好多人生道理。但唔等於唔打鳩你

聽落都覺得痴線
但你覺得咁樣教班𡃁仔有無用

我舉個例
如果你有日返工遲到
然後老闆有權罰你半年冇糧出
咁你話對你改善遲到有冇用?

咁如果一早講到明遲到扣你半年糧你都照遲,佢扣你係應份,亦都對你唔好再遲到有一定阻嚇性

你咁講都冇錯,不過都要睇下個懲罰合唔合理
如果法律變成一犯法唔係終身監禁就係死刑,咁樣一定最有阻嚇性,但你同我可以想像得到果個係一個好恐怖嘅世界

一個文明國家,會知道人犯錯無可避免,國家都會走錯方向,法律都未必合乎道德與時並進。呢類高壓式既折磨,先唔好講反效果,訓練到個個唔夠膽對抗行政機關同唔合理既法律,對自己國家有乜好處?

新加坡算唔算文明國家?
新加坡監獄恐怖過香港好多

一9樣
新加坡不嬲喺人權方面傾向極權
之前搞姓余果個有板你睇
講真我認為無你地想像中咁慘,可能我個排啲呀sir好人啲 樓主我12年12月出黎
講真我認為無你地想像中咁慘,可能我個排啲呀sir好人啲 樓主我12年12月出黎

問樓主 , 你地每日既 schedule 係點 ? 有乜要做 ? 你唔想做乜 ?

既然你地成日畀人打, 你地成班係好團結定係再有內鬥 ?

0400-0500起身執房
0500-0600 pe
0600-0700 食飯
0700-0800 步操
0800-1200 工作
1200-1300 食粥(交更)
1300-1400 步操
1400-1700 工作
1700-1800 食飯
1800 返倉

印象中大概係咁
我地冇鐘睇

我地好團結既,冇得內鬥
如果係真既點解無後生仔想告佢地

小欖有個犯比人打左6支針打死左,警察黎到,唔比佢入監獄,然後玩你半日,比警察入黎,拿CCTV既帶,「咁啱部機壞左bor」。盒帶交到上法庭,成盒帶正常,出事個一個鐘變晒雪花,佢地解釋,咁啱個個鐘部機壞左,咁你吹佢賬呀!

Detail?死左人咁點解釋支針

唔記得當時點解話了,最後好似賠左成2000萬

正苦邊有咁豪

二○○六年二月二十二日,張志堅母親蘇鐵華表示,政府決定和解,向她賠償四十五萬元,及由政府支付是次訴訟的堂費,在政府作出賠償後,這件事亦會完結。

45萬買條人命,佢唔係身有屎,點會幫你比埋堂費

你係TC,DC,YP 呀,而家講緊TC先打得咁金

可能我係洗衣房所以輕鬆啲 每日上完體育堂 食早餐就去洗衣房開工 下午就返大鵬食午餐同埋呀sir交更 之後都係返洗衣房做嘢 食晚餐 沖涼 食包奶就一日。有時做錯嘢都係做體能黎懲罰 好小話拳打腳踢打到你就死咁

DC

TC唔係哥連臣角咩

DC

DC梗係唔同TC啦,TC係會迫到你自殺的!

DC

DC係沙咀喎 唔係咩
樓主應該真係假膠 講到懲教打人
我都未聽過有幾多單告得入
d野流流地 唔好屈懲教啦
推你兩下就當係真下嘛 我真係唔信係入面
比人打到仆街會唔投訴 問佢出黎唔投訴
佢就話寄信比人會睇內容

你呢啲人真係好撚on9 好撚無知 總之樓主講既野係真
樓主不如揾蘋果個啲匿名報料啦,痴孖根有乜理由21世紀仲有呢啲事發生,仲要話香港又國際化又先進又文明,根本就唔係懲教,純粹折磨人

呢啲有第一個出聲就有第二個㗎啦,保良局單嘢都係咁姐,咁多人受過唔gur實想睇班友仆街
樓主不如揾蘋果個啲匿名報料啦,痴孖根有乜理由21世紀仲有呢啲事發生,仲要話香港又國際化又先進又文明,根本就唔係懲教,純粹折磨人

呢啲有第一個出聲就有第二個㗎啦,保良局單嘢都係咁姐,咁多人受過唔gur實想睇班友仆街

當然保良局單嘢簡單好多
入面d阿sir係咪全部都心理變態

痴起上嚟可以好痴,試過有阿sir罰人打飛機,想知再講
但都有好人既,教識我好多人生道理。但唔等於唔打鳩你

聽落都覺得痴線
但你覺得咁樣教班𡃁仔有無用

我舉個例
如果你有日返工遲到
然後老闆有權罰你半年冇糧出
咁你話對你改善遲到有冇用?

咁如果一早講到明遲到扣你半年糧你都照遲,佢扣你係應份,亦都對你唔好再遲到有一定阻嚇性

你咁講都冇錯,不過都要睇下個懲罰合唔合理
如果法律變成一犯法唔係終身監禁就係死刑,咁樣一定最有阻嚇性,但你同我可以想像得到果個係一個好恐怖嘅世界

一個文明國家,會知道人犯錯無可避免,國家都會走錯方向,法律都未必合乎道德與時並進。呢類高壓式既折磨,先唔好講反效果,訓練到個個唔夠膽對抗行政機關同唔合理既法律,對自己國家有乜好處?

新加坡算唔算文明國家?
新加坡監獄恐怖過香港好多

亞洲人社會咪一撚樣垃撚圾
反而想知美國係點?
其他白人社會又係點?
一定要冇人權折磨到你仆倒街先會好?
定係唔使都得?
即根本唔需要折磨人?
認真問。點解你地唔出獄後集體投訴? (如果係勞教所出面等d出獄既人聯名投訴work 唔work?)

DC

Agentcc巴打,你記錯啦,tc已經係同yp無咩分別,其實yp同tc都好少會比人打,因為刑期長,所以係用時間嚟教化,而唔係用恐怖嚟嚇你

另外,tc同yp都有公司,即係幫會,所以D人會團結D,好似工會咁,所以班老職都唔會留難佢地

利申:以前個名叫SEED圖華嗰個巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞