入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
對住依班垃圾 唔打撚死佢地咪算好囉

希望你係曲線
我幫你換個講法
只要你犯過法,判死刑都係應該

死刑我覺得係應該要用

屌台灣同大陸,甚至美國夠有死刑啦,治安咪仲衰過香港,有咩用呢想請問?

同埋D人成日話因為有嚴重治安問題所以有死刑,根本就係鳩講

因為有死刑嘅地方多數都係法制唔健全嘅方,先會有高犯罪率,例如大陸同東南亞
屌 咪拗啦 繼續講好過

大佬...比次機會 開埋會先講得麻

唔係催你 係叫上面班友咪嘈姐
諗返起一年前而家既我.真係辛苦
因為一單傷人案而被法官判左我去沙咀勞教中心半年
雖然判個刻我都仲未後悔.但已經覺得黎梗既日子將會好難行
仲記得係沙咀既每一日.做既每一件事都一樣.
早上:接4張毯要接到好似電視機咁有前有後.接衫褲要接到正正方方起哂4隻角.
       大約1個鐘頭比你搞掂哂d野.搞掂哂d野阿sir黎cheap房.唔掂既又打又體罰
       跟住就要做晨操.晨操既意思係3個字內不停做掌上壓左右既運動.唔准停
       停左就會累大家重頭做過.冇得食早餐~~做完晨操之後就可以去食早餐
       沙咀既早午晚餐比每一個監房既份量係多d~~食早餐又要合作性又要講求速
       度~~做唔到呢幾樣你份早餐就會比阿sir倒哂落地下.要你好似狗咁食~~
       食完之後就會返去自己住個座打掃.要掃到一粒塵都冇.唔係既又體罰又冇
       飯食..掃完之後又要去剪草.剪草時要跪地.雙腳合埋.雙手包住自己雙腳
       大約剪3個鐘到左右~~如果係呢3個鐘內.比阿sir發現你隻腳有任何移動
       你又會被體罰.冇飯食~~(如果冇草剪就會步操)
下午:剪完草就會去飯堂食晏就.阿sir就會係中午時間交更~~晏就既食品係一杯茶
       同一杯好難食既粥~~當然又係要好合作性同速度~~食完晏就就會去
     【埋位】~【埋位】既意思係全組人分成3行.左轉右轉後轉步操咁既意思~
       係過程中~頭上又有猛烈既太陽照射.所有步操既動作同聲音都要一致~
       好似中國解放軍咁.一但是但一個唔得~就成組人罰兔仔跳.跳足1個鐘~
     【埋位】好既就可以休息2分鐘.唔好既就係咁練.大約晏就2點就會返自己
       個座換衫PE.換完衫就會到PE場.有一個PE阿sir帶住我地做PE.跟本上係
       沙咀做PE先係最辛苦既事.要2個鐘頭內不段做掌上壓.兔仔跳.四式.八式
       十六式等等...途中所有人都要配合.一但有一個做唔到或者跟唔到.我地
       又會罰星期六同星期日加操3個鐘.(本身星期六日係可以休息.但係而家
       我諗都冇休息呢D日子)PE完之後返去自己個座沖涼換衫.搞掂哂阿sir
       又帶我地出去步操.一個人唔掂又要體罰.又打又罵
晚上:步操完後就會食晚飯.食完晚飯就可以返自己個座準備訓教.但訓教之前阿sir
       就會派書信.返房後要將今朝接過既野全部整亂佢.唔可以搏大霧.如果比阿sir
       發現你就加一個月監~~整完之後我地就開始磨皮靴.要磨到對皮靴成對玻璃
       靴咁.好似噴油噴落去咁.要照到牙縫既~~磨完又要吸光哂d廁所水~做完哂
       野之後.阿sir就會宣佈靜坐1小時.靜坐期間唔可以移.移親你就唔駛訓~
       靜坐完阿sir就會宣佈訓教.....

沙咀既生活大約就係咁..時間真係好快過.出面1日等如入面3日.
或者入面真係太辛苦.我係入面半年期間.已經有3名人自殺身亡.
係每次靜坐期間.我都會反省.出去之後唔再做犯法事..
當然出冊後要守監管令一年..如果犯了監管令.就會比人通緝你返沙咀重受3個月
我就試過一次犯左.一返到沙咀比阿sir打到嘔血
所以係呢度想同大家講.犯法既事真係唔好做.腳踏實地先好丫
如果大家有咩唔明都可以icq add我:167318102

上網睇到呢篇文
2004年既

咪POST左囉
樓主係咪住黃大仙
啱啱係眼科醫院見到柳記
不過話時話,沙咀死過咁多人,攪到我都撞過幾次嘢,屌你老母嚇撚死人
啱啱係眼科醫院見到柳記

小心自爆
最想死果一次係點?

我自己比較硬淨同好彩,未試過去到想死地步。
但每個人遭遇同抵抗程度唔同。
有次我目睹件事,俾著發生係我身上就真係想死。
我地每日要出倉做PE。有個同學出倉時冇低頭望咗個阿sir一眼...

Sir:你知唔知自己望緊乜撚嘢?
同學望住佢:Sorry Sir!
(一般情況我地係入面只可以講yes sir thank you sir sorry sir)
Sir:我屌你老母臭系 你仲望 好撚好望呀?
之後佢就瘋狂咁落雞翼(批掙),㩒佢落地下打
之後阿sir講咗句好辱既說話:
柒頭 我依家屌緊你老母呀 你老母好撚爽 就快高潮啦 柒頭 我依家屌緊你老母呀柒頭 岩先唔係好撚唔順超既咩?好撚中意望呀嗎?

之後有第二個呀sir黎到叫全部同學向後轉,唔比我地繼續望

左班定右班
有無人試過想逃獄

我個班冇
其實冇乜可能
點解會同一般監獄差咁遠,就係因為你𡃁仔冇反抗能力
所以先任人魚肉

加上有猛盡有RECALL
聰明少少既人根本知道舉扒既後果
所以一定唔會咁做
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係
入去緊係打到你驚 唔係放返出黎又搞事

成班傻西講到好唔公平,冇錯係入面係冇公平。 但唔諗下點解對yp要咁? 成班都係腦袋未發育o既暴力撚,唔極權,唔高壓根本震唔住,更加冇效果。 要比,無論美國日本南泡同台灣,香港yp倉已經係算最文明個個。
比起日本同美國,有命出返黎算唔錯。
以比率而言,入得yp大多係咩青年? 唔通會係一般鍵盤戰士? 係入面磨,還是出街比人砍開18碌好? 定以為爛仔世界會同你講人權? 還是同一個10幾歲臭飛講大愛? 神愛世人之類?

成人倉唔係唔想教,係冇得教,你打撚死佢都冇用。 yp之所以咁慘,都係希望嚇到一個得一個唔再走回頭路。

如果仲係堅持yp倉要講人權,咁不如落爛仔區感化佢地。

咁你即係話美國日本有命出返黎就好彩
冇命出返黎就正常? 屌 你講乜撚野
我有fd以前受過沙咀,佢話受完出來只有兩種人,一係就變得short short地,一係將來會變本加勵,後者係因為沙咀都捱得過,將來成人監獄對佢地來講只係當度假。

不能同意更多
入面會唔會分黨分派咁?

又會唔會訓教果後時間捉人出黎打?

如果係入面痛左發燒咁點
如果係入面痛左發燒咁點

病?打到你退燒,咁你仲敢唔敢病?
Lm
日日操係咪好fit?

入去運動下囉
可唔可以詳細講吓你哋早餐午餐晚餐食啲乜嘢?飲品係咪剩係得杯茶,生果係咪淨係得橙?
日日操係咪好fit?

入去運動下囉

你咪入去囉

監房點可能有手機帶到入去

監獄範圍拍攝錄影係犯法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞