入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
可唔可以詳細講吓你哋早餐午餐晚餐食啲乜嘢?飲品係咪剩係得杯茶,生果係咪淨係得橙?

早餐 飯豬/牛/雞翼 每日輪流轉
午餐白粥/綠豆粥/紅豆粥
晚餐 飯 魚/雞翼
逢星期日 早餐有牛肉球
可唔可以詳細講吓你哋早餐午餐晚餐食啲乜嘢?飲品係咪剩係得杯茶,生果係咪淨係得橙?

每逢過時過節有特別既野
例如新年有臘腸 聖誕有雞肶

每逢過時過節有特別既野
例如新年有臘腸 聖誕有雞肶

伙食咁正有冇少少懷念
會唔會有偷偷性侵d𡃁仔?

依個答你唔到
起碼佢無性侵犯我
樓主開2
可唔可以叫蘋果訪問d 退休柳記?咁有公信力啦

你覺得佢地會講咩
可唔可以叫蘋果訪問d 退休柳記?咁有公信力啦

你覺得佢地會講咩

你地話想揭發佢地既
依家問題係 就算記者都唔會攞到證據,退休柳記講有咩用 冇相?冇片?
同埋冇手機帶得入去,點有證據?
識唔識沙咀強?

依個真係經典
我有次過界上庭
係壁屋撞到佢
佢見我係沙咀仔一黎就叫我做10組四式
但我做完之後佢就叫我去做清潔
唔洗跟住班2倉操
識唔識沙咀強?

係咪J仔IC傻強?

佢個打係沙咀強 沙咀秋個年代黎
我個打唔係依d人
如果係入面痛左發燒咁點

病?打到你退燒,咁你仲敢唔敢病?

依家唔會啦!
交更後同SIR報完
7點同17點都有醫院SIR派藥
拎埋牌仔拎藥就可以

你就好啦,我個時派藥條友真係純粹行過就算,就算有時佢問我地都例牌無人食藥

啱啱記番有條友話操到好累肌肉痛,就去問個阿sir攞冬青膏,咁個阿sir就問佢

sir:『你攞冬青膏,但監獄條例,冬青膏唔可以成支比你,咁你有無嘢可以莊住,我支一D比你番倉揸?』

犯:『sorry sir同sir報,無』

sir:『咁呀,我而家支D比你,你揸落個鳩頭度,咁你夜D番倉,就係個鳩頭度撩番出嚟用啦』

佢拿到個鳩頭紅哂,笑撚死我

唔叫佢前弓後箭米算好彩
我個時出冊前一晚冬青膏茶賓洲前弓後箭 四式 四小跳 袋鼠跳 各二十個偱環
入過沙咀勞教中心,你問我答(2)
https://lihkg.com/thread/216638/page/1?ref=ios
有無人識陳彪?

你係邊識佢?puci定沙咀
想問套戲拍得逼唔逼真?
樓主邊年入去受?

12年
不如大家諗清楚佢地打人係為左教好班小朋友定滿足自己私慾
做錯要罰同我唔gur你就打你好大分別喎
咁樣會教到d咩出嚟?真係「教育」?

令佢地恐懼而唔敢再犯事係咪教育既一種?

你用呢啲"教育"方式同畜生有咩分別?

勞教有句金句 做人做狗自己選擇
樓豬仲會唔會偷野咁

我已經改過自新
我依家做扎鐵

唔係阿Sir操到你咁Fit, 你今日可能唔夠體能做扎鐵搵咁多錢

咁依個真
其實我係入面係無咩學到
我唯一學識既就係堅持
好似好多人想知女仔會點 但連登冇咩女上 所以冇人講
我朋友入過勵敬一排 冇樓主講到咁顛 相信女仔應該正常好多
佢係Mk 妹 但其實入得去都係MK 妹 佢成日同同房既女打交 但唔會有madam 打
佢因爲用拖鞋車左同房既女一巴 加左期 但都係冇咩特事
樓豬仲會唔會偷野咁

我已經改過自新
我依家做扎鐵

唔係阿Sir操到你咁Fit, 你今日可能唔夠體能做扎鐵搵咁多錢

出冊時有冇好感激咁同SIR講再見

有三四個lo
有幾個呀sir當年教我既道理真係一生受用
其實你地呢d撚樣扮咩慘 入得去既全部都係mk仔 死飛仔 平時蝦蝦霸霸 犯法野做盡 以我所知偷野第一次係唔洗坐
你條垃圾mk一定唔止一次 既然你老母你老師唔識教你 入去咪話你知咩係紀律囉廢物撚樣

咁我又唔係扮慘
咁做得衰野就預左架啦
我係入面係算好彩同比較硬淨
無乜慘野發生係我身上
而咁樣去學習紀律又係米正確
依個先係值得探討既問題
事唔發生係自己身上 個個都口大
如果發生係你又或者係你個仔身上
咁你又有咩睇法呢?

而且我只係講番比大家聽入面既現實

米你老母

唔明你講咩
我係有變好既
沙咀出黎有兩種人
一 唔再怕任何野既人
二 好怕再犯事既人
我係後者

因為係沙咀只係批准直屬家人探訪
而我入去個段時間就只係得我媽同細佬黎探我
如果有巴打絲打去過石壁水塘就知道下面有個石壁監獄同沙咀勞教中心
而家人要黎探你就要由壩頂行落黎
條路係非常之辛苦
我入冊同出冊都係坐車
所以唔知道原來要行咁耐
到後來有一次自己行山重遊舊地時先知條路有幾長幾辛苦
落去又難上又難
但我老母同細佬就每星期都要行一次入黎探我

係個一剎那我先體會到
其實唔係我一個人受緊靶
而係全家陪你一齊受靶
係入面其實我已經有所體會
出到黎體會更深
我知道我唔可以再入黎依個地方
因為我真係唔希望我屋企人再陪我受靶
其實沙咀出冊要守監管令
唔守要recall
我出番去之後我守好每一條監管令無recall 我最起碼到今時今日都兌現到我對我媽既承諾
無再犯事 做個有用既人

而我可能真係比較好彩
我出到黎無比人歧視
或者我可能比人歧視左都唔知啦
我每次見工都好老實咁同顧主講我有案底犯過咩事
有人請都有唔請

你有變好因為你唔好俾人打俾人逼食屎逼飲精個個

我有變好因為你唔好俾人打俾人逼食屎逼飲精個個我真係唔明你講咩?
我係入來支持的,樓主

多謝
好似好多人想知女仔會點 但連登冇咩女上 所以冇人講
我朋友入過勵敬一排 冇樓主講到咁顛 相信女仔應該正常好多
佢係Mk 妹 但其實入得去都係MK 妹 佢成日同同房既女打交 但唔會有madam 打
佢因爲用拖鞋車左同房既女一巴 加左期 但都係冇咩特事

有冇人more
我係有變好既
沙咀出黎有兩種人
一 唔再怕任何野既人
二 好怕再犯事既人
我係後者

因為係沙咀只係批准直屬家人探訪
而我入去個段時間就只係得我媽同細佬黎探我
如果有巴打絲打去過石壁水塘就知道下面有個石壁監獄同沙咀勞教中心
而家人要黎探你就要由壩頂行落黎
條路係非常之辛苦
我入冊同出冊都係坐車
所以唔知道原來要行咁耐
到後來有一次自己行山重遊舊地時先知條路有幾長幾辛苦
落去又難上又難
但我老母同細佬就每星期都要行一次入黎探我

係個一剎那我先體會到
其實唔係我一個人受緊靶
而係全家陪你一齊受靶
係入面其實我已經有所體會
出到黎體會更深
我知道我唔可以再入黎依個地方
因為我真係唔希望我屋企人再陪我受靶
其實沙咀出冊要守監管令
唔守要recall
我出番去之後我守好每一條監管令無recall 我最起碼到今時今日都兌現到我對我媽既承諾
無再犯事 做個有用既人

而我可能真係比較好彩
我出到黎無比人歧視
或者我可能比人歧視左都唔知啦
我每次見工都好老實咁同顧主講我有案底犯過咩事
有人請都有唔請

你有變好因為你唔好俾人打俾人逼食屎逼飲精個個

我有變好因為你唔好俾人打俾人逼食屎逼飲精個個我真係唔明你講咩?

我諗佢既意思係 你變好 因為比人打同比人逼食屎嗰個人唔係你 如果係你既話可能你會變壞嗰個人
離題問下
樓主有左案底之後坐完出黎點生活
話就就三年之後見工可以唔提有案底
但實際上個案底係跟一世
對你將來嘅生活有咩影響
例如搵工 出國去旅行 移民 小至申請信用卡會唔會有影響

有冇啲偏門或者秘技可以剷左個案底

番工除左公務員 ceo 生就移民lo
其他都無咩問題既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞