入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
樓主應該真係假膠 講到懲教打人
我都未聽過有幾多單告得入
d野流流地 唔好屈懲教啦
推你兩下就當係真下嘛 我真係唔信係入面
比人打到仆街會唔投訴 問佢出黎唔投訴
佢就話寄信比人會睇內容

過主啦屌你老母

你比人打到仆街 出返黎唔投訴 唔報警?
柳記姐係點解?
柳記姐係點解?

懲教
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係
入去緊係打到你驚 唔係放返出黎又搞事

成班傻西講到好唔公平,冇錯係入面係冇公平。 但唔諗下點解對yp要咁? 成班都係腦袋未發育o既暴力撚,唔極權,唔高壓根本震唔住,更加冇效果。 要比,無論美國日本南泡同台灣,香港yp倉已經係算最文明個個。
比起日本同美國,有命出返黎算唔錯。
以比率而言,入得yp大多係咩青年? 唔通會係一般鍵盤戰士? 係入面磨,還是出街比人砍開18碌好? 定以為爛仔世界會同你講人權? 還是同一個10幾歲臭飛講大愛? 神愛世人之類?

成人倉唔係唔想教,係冇得教,你打撚死佢都冇用。 yp之所以咁慘,都係希望嚇到一個得一個唔再走回頭路。

如果仲係堅持yp倉要講人權,咁不如落爛仔區感化佢地。
麥以馬係咪真係衰襲警?

紋身師被控強姦女侍應
酒吧內認識 往的士高消遣

【本報訊】將軍澳景林發生懷疑輪姦案,一名酒吧女侍應與相識男友人在的士高消遣,飲酒後神志不清,遭人帶到景林輪姦,警方拘捕一名懷疑涉案年輕紋身師,他昨被解到觀塘裁判法院提堂,被控一項強姦罪名,案件押後至本月25日再提訊。
被告麥以馬現年23歲,報稱職業為紋身師,身材瘦削矮小,一頭長金髮,面容憔悴,他被捕後一直被羈押,昨被解上庭時木無表情,暫時毋須答辯,被告一度提出以二萬元申請保釋外出,但遭裁判官拒絕,須繼續還押警察看管,以進行認人手續。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20070422/7027275
唔知岩定錯

入得去都有返咁上下反叛,唔通同佢講經感化佢咩
但打到咁盡又好似over左
印象中睇過個post, 有位巴打以前入去受過, 後來出返嚟識咗條女, 見外父嗰陣知佢係柳記, 當堂串鳩佢問驚唔驚生仔冇屎忽

咩叫柳記?
印象中睇過個post, 有位巴打以前入去受過, 後來出返嚟識咗條女, 見外父嗰陣知佢係柳記, 當堂串鳩佢問驚唔驚生仔冇屎忽

咩叫柳記?

睇上面啦,GOOGLE啦
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係

有咁嘅思維應該係俾老豆老母打到大

做乜鳩
入去俾部ps4你打好冇
入面全部細路仔 唔罰重d佢地根本唔知驚
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係

成班傻西講到好唔公平,冇錯係入面係冇公平。 但唔諗下點解對yp要咁? 成班都係腦袋未發育o既暴力撚,唔極權,唔高壓根本震唔住,更加冇效果。 要比,無論美國日本南泡同台灣,香港yp倉已經係算最文明個個。
比起日本同美國,有命出返黎算唔錯。
以比率而言,入得yp大多係咩青年? 唔通會係一般鍵盤戰士? 係入面磨,還是出街比人砍開18碌好? 定以為爛仔世界會同你講人權? 還是同一個10幾歲臭飛講大愛? 神愛世人之類?

成人倉唔係唔想教,係冇得教,你打撚死佢都冇用。 yp之所以咁慘,都係希望嚇到一個得一個唔再走回頭路。

如果仲係堅持yp倉要講人權,咁不如落爛仔區感化佢地。

我想為下一代付出 想教育佢地
巴打知唔知點先做到懲教?
一定唔會比佢地行到回頭
最好打到殘廢 唔要佢永遠記得自己做過乜
佢就話寄信比人會睇內容

過主啦屌你老母

你比人打到仆街 出返黎唔投訴 唔報警?

投訴同報猶太一定係廢

最多報俾爛果等多啲人睇下
但報完出嚟我估同部戲一樣大把港豬唔信話有乜可能呀?一係話抵佢哋死啦
就係咁多,唔會有咩大回響,懲教睬你有味
搞大輪都係純粹出啖氣出下聲你自己睇值唔值
最好打到殘廢 要佢永遠記得自己做過乜
入面會唔會分黨分派咁?

又會唔會訓教果後時間捉人出黎打?

冇得分,因為冇乜機會傾偈
二來你分完都係一樣受靶,唔似一般監獄可以聯群結隊
行步路都要操兵

我試過因為天氣太凍張被cum過頭俾人打
麥以馬係咪真係衰襲警?

紋身師被控強姦女侍應
酒吧內認識 往的士高消遣

【本報訊】將軍澳景林發生懷疑輪姦案,一名酒吧女侍應與相識男友人在的士高消遣,飲酒後神志不清,遭人帶到景林輪姦,警方拘捕一名懷疑涉案年輕紋身師,他昨被解到觀塘裁判法院提堂,被控一項強姦罪名,案件押後至本月25日再提訊。
被告麥以馬現年23歲,報稱職業為紋身師,身材瘦削矮小,一頭長金髮,面容憔悴,他被捕後一直被羈押,昨被解上庭時木無表情,暫時毋須答辯,被告一度提出以二萬元申請保釋外出,但遭裁判官拒絕,須繼續還押警察看管,以進行認人手續。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20070422/7027275

講乜春呀
佢就話寄信比人會睇內容

年中係入面打咁多後生仔驚唔驚第時生仔冇屎忽?
AgentCC 留名,樓主講得啱,沙咀勞役中心(現已改個好聽d既名叫 勞教中心),的確係地獄,日日打到仆街,個日如果你未比人打既你會驚,因為唔知幾時會比人打。

咩叫柳記?

睇上面啦,GOOGLE啦

回咗先睇到上面個post
打到咁我覺得似幫黑社會練打手多d
我12年11月判入去,13年5月6日出返嚟,衰偷嘢,當年17歲。
利申嚟緊套《同囚》我都有份參與,你可以當我係電影宣傳我唔介意。但係我係度只會講真話。參與呢套戲都係想入面既痴線嘢多d人知。
依家d觀眾睇完電影預告已經覺得係戲劇效果,但其實套戲既內容已經比現實冇咁恐怖。等如我講出嚟可能你都唔會信。
佢地依家唔敢講係真人真事,因為聽聞已經嚇到懲教署警告佢地。
你地認知既監獄世界,同沙咀比簡直係天堂。唔止皮肉,仲有精神折磨。

你係馬仔?
係唔係真係會俾人扔落樓
跟住話你想自殺跳樓

我淨係見過有人俾阿sir打到想逃亡,二樓跳落街,送咗去東區醫院
之後再冇見過佢

12年個個⋯⋯⋯死左了,當然懲教處無錯啦!
勞教中心有無好似其他監獄咁有得放下風睇下書同做下路牌洗衫個d?

得星期日大衛Day可以放下風
工作有洗衫剪草倒垃圾,但入面分Junior、Senior、Young Adult
J仔係每日不停操,冇得工作

Junior、Senior、Young Adult係咪跟年齡區分,定係跟表現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞