入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
1. 入去既如果有黑社會背景,可唔可以出來之後背後尋仇,報復勞教班人?(講真如果我係屬於離開勞教後反而咩都唔驚果班,可能真係會尋仇)
2. 勞教班人蝦女仔係咪會鬆手啲?會做啲咩

1.聽講過有個懲教署職員因爲玩中左個黑社會大哥 個仔,收工之後係門口比人搵車撞斷左腳,所以有好多懲教真係唔願意去沙咀,因為真係驚比人尋仇,仲有懲教唔知一定兩年就會調環頭,就係驚比人尋仇(好似係)

係dc咩,定tc咋
1. 入去既如果有黑社會背景,可唔可以出來之後背後尋仇,報復勞教班人?(講真如果我係屬於離開勞教後反而咩都唔驚果班,可能真係會尋仇)

1.聽講過有個懲教署職員因爲玩中左個黑社會大哥 個仔,收工之後係門口比人搵車撞斷左腳,所以有好多懲教真係唔願意去沙咀,因為真係驚比人尋仇,仲有懲教唔知一定兩年就會調環頭,就係驚比人尋仇(好似係)

其實抵死...
第2條問題知唔知?

其實抵死...
第2條問題知唔知?

男女分開,所以我真係唔知...sorry

都係
女仔係咪都由男職員管?真係唔敢想像
電話就冇電 講多單變態野
話說每朝起身都要摺毯,佢地會比5分鐘你摺毯+刷牙
話說有條友岩岩入黎第一日摺毯摺得慢過左5分鐘,佢又好死唔死夠薑去刷牙,仲要比人見到,之後中午比人罰企係操場,之後柳記拎左支牙刷出黎同佢講:你岩岩好撚鐘意刷牙丫麻?刷啦!你而加就企係操場同我刷一個鐘, ,之後條友成口都係血都仲繼續刷緊,仲要一路刷一路喊,之後果幾日我都冇再見過佢刷牙

班勞撚真係蓄生都不如 真係唔驚有報應
電話就冇電 講多單變態野
話說每朝起身都要摺毯,佢地會比5分鐘你摺毯+刷牙
話說有條友岩岩入黎第一日摺毯摺得慢過左5分鐘,佢又好死唔死夠薑去刷牙,仲要比人見到,之後中午比人罰企係操場,之後柳記拎左支牙刷出黎同佢講:你岩岩好撚鐘意刷牙丫麻?刷啦!你而加就企係操場同我刷一個鐘, ,之後條友成口都係血都仲繼續刷緊,仲要一路刷一路喊,之後果幾日我都冇再見過佢刷牙

班勞撚真係蓄生都不如 真係唔驚有報應

好想瘋狂投訴,分分鐘班友犯既野重過啲犯

上面竟然有人話班犯抵死
嗰d人一係本身係柳記 一係就真係痴撚線
鬼唔望佢地第日冇屎忽的仔一個唔小心入左去受
我仲睇緊 繼續講 識人做懲教 佢性格真係好恐怖 睇完篇文我仲心寒
我仲睇緊 繼續講 識人做懲教 佢性格真係好恐怖 睇完篇文我仲心寒

性格係點?好想知佢哋對住朋友家人外人點

講來聽下
我諗懲教唔會打人囉
監倉一定有CAM冇咩空位俾佢打人
而且公開左一單佢地懲教真係唔撚得掂
打人果個俾人起全家都似

個d cam有需要就會壞的,錄影帶打人既部分都會自動壞的。四部牆圍住,殺左你都得呀傻仔!

解答下大家啦
其他監房我唔清楚
但係勞教就係得三首房 大閘 體育館 指模房 保安室 對外既一d隱蔽角落有閉路
係倉呀 操場呀 依d找數勝地係無既

如果要講可能10個post都講唔哂 但真係唔係全部懲教都仆街既...都有好人

就開十個post煲爆佢

喜怒無常 言語間都好權威性 例如筷子係咁揸架咩!(feel到惡果隻) 講番先 佢應該老我20幾年 係真正老職

喜怒無常 言語間都好權威性 例如筷子係咁揸架咩!(feel到惡果隻) 講番先 佢應該老我20幾年 係真正老職

做佢屋企人真係會痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞