入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
加加埋埋都識成四五個朋友入過沙咀 , 個個出返黎都好大隻 , 聽返佢地講你就會明點解會操到咁大隻

有一個係入面果時塊面生毒瘡腫晒都冇得入醫院 , 都係個老職幫佢用刀放膿
有無人講下戒毒所既生活?

我只知個度$1000 6包煙

Hi cc吧
我出冊前聽班喜靈過黎既講而家1000數2-3件

嘩,外邊物價升,估唔到大洲都升到咁貴?

好似大檻都係咁 老喇 唔同以前
我去東頭果時1000 12件添
有冇見到劉馬車

可唔可以講多d佢係入面既事跡

我DC佢RC
除左係醫院見過一兩次就無乜交流
點解樓上仲有人咁天真覺得可以用保良局爆大鑊黎做例子去叫人爆懲教大鑊
根本就完全唔同性質,保良局頂多都係個機構,點同懲教比
而家想爆懲教大鑊係同成個政權對抗
離題問下
樓主有左案底之後坐完出黎點生活
話就就三年之後見工可以唔提有案底
但實際上個案底係跟一世
對你將來嘅生活有咩影響
例如搵工 出國去旅行 移民 小至申請信用卡會唔會有影響

有冇啲偏門或者秘技可以剷左個案底

都係咁...除左冇得移民之外,冇咩分別

冇偏門 但係好似話唔知咩三個月以下刑期或以下 三年後自動洗底?有錯請指教

有,不過好難做。你幫警方破單大案,然後比黑道追殺,由警方向保安局申請轉身分,從此香港你這個人既紀錄就會消失,比個新既身分比你,比埋錢幫你移民去英國。聽到都知唔簡單,咁多年黎只係聽過一單。

Hi cc吧

我個時赤柱$1000 10件

Hi cc吧

你個年代更加唔同我
等我講一講番件事先...其實係發夢夢到
話說我而加公司成日要同客人接觸,之後好死唔死比我拖住個仔撞番係入面帶過我地既老職,之後我一見到佢我第一句:_ sir,你好呀!我係_ _年你帶過既仔呀!
之後我同佢傾左一陣計,佢果陣已經退左休,之後我再同佢傾左一陣...佢其中一句說話係:對唔住呀...其實我都唔想打你地,但係...上面...(後面既野大家明啦)
之後我地交換左電話號碼,到而加我都仲有同佢飲茶...
所以其實唔係全部都心理變態架...

其實都係既
我見好多老職由沙咀過TC都收左好多

人地知教好你真係得打係最work, 俾著我真係唔忍心都會打到你仆街

哩個真...佢都咁講:講真我同你三九唔識七打你我唔攰架?但係...唔排除真係有班係心理變態既!

個呀sir退休先咁講 有撚用

你都可以咁講,可能得天真過天真嬌啦 但我就係寧願去信佢...

關佢幾時講乜野事,人地唔想你返入去點解要係你面前做好人
會唔會有d人出番黎後對人生觀感到更加消極/ 更加反社會?
畢竟唔係人人都有正面既思維價值觀

Hi cc吧

你個年代更加唔同我

巴打你2幾?

我都想知佢老冧咩字頭

講真 我有少少

講真 我有少少

我冇 反而更加正面

我覺得本身就消極 有反社會人格既人入完去後 情況會更加惡化
追哂post, 但好似無人問
一個好基本問題
沙咀係比咩人去坐?
幾歲到,犯咩法?
其他咩監獄又係比咩人坐?

16-22
睇個官點判

14-18 = J仔
18-21 = S仔
21-25 = YA

YA冇打得咁犀利?定係照打鑊鉗
離題問下
但實際上個案底係跟一世
對你將來嘅生活有咩影響

冇偏門 但係好似話唔知咩三個月以下刑期或以下 三年後自動洗底?有錯請指教

有,不過好難做。你幫警方破單大案,然後比黑道追殺,由警方向保安局申請轉身分,從此香港你這個人既紀錄就會消失,比個新既身分比你,比埋錢幫你移民去英國。聽到都知唔簡單,咁多年黎只係聽過一單。

佢講既好似係罪犯自新條例
坐三個月以下
三年內冇犯事就當冇事發生過
追哂post, 但好似無人問
一個好基本問題
沙咀係比咩人去坐?
幾歲到,犯咩法?
其他咩監獄又係比咩人坐?

16-22
睇個官點判

14-18 = J仔
18-21 = S仔
21-25 = YA

YA冇打得咁犀利?定係照打鑊鉗

我地果期YA係最廢
保良局 人地對住學生咁做梗係唔岩
但沙咀個d.....撚樣黎嫁喎
我係入來支持的,樓主

我都係入嚟支持樓主,加油
有d咩想提醒下d後生?
除左唔好行差踏錯之外
利申: 21歲 試過係中學差d整死人
保良局 人地對住學生咁做梗係唔岩
但沙咀個d.....撚樣黎嫁喎

唔受過點反省自己錯
離題問下
但實際上個案底係跟一世
對你將來嘅生活有咩影響

佢講既好似係罪犯自新條例
坐三個月以下
三年內冇犯事就當冇事發生過

計實坐定判?

計判
同埋初犯先得
考某d專業都要照申報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞