入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
有冇人尋仇?

不過唔係我個打既呀sir
個sir轉左橫頭唔係勞教後
一收工就比人斬

斬成點,個呀sir本身仆街?

相傳就係打死人個個
如果係入面痛左發燒咁點

病?打到你退燒,咁你仲敢唔敢病?

依家唔會啦!
交更後同SIR報完
7點同17點都有醫院SIR派藥
拎埋牌仔拎藥就可以

你就好啦,我個時派藥條友真係純粹行過就算,就算有時佢問我地都例牌無人食藥

依家D SIR好搞笑
醫院SIR行過會問
"有冇人詐病厄藥食?"
有人舉手嗌YES,SIR之後
SIR會屌9佢地
"明目張膽厄政府資源,屌你老母啊"
之後每人踢一下屎忽就去拎藥

咁我想問吓你,而家多唔多人咩M.O.List同E.List簿㗎?
如果係入面痛左發燒咁點

依家唔會啦!
交更後同SIR報完
拎埋牌仔拎藥就可以

你就好啦,我個時派藥條友真係純粹行過就算,就算有時佢問我地都例牌無人食藥

啱啱記番有條友話操到好累肌肉痛,就去問個阿sir攞冬青膏,咁個阿sir就問佢

sir:『你攞冬青膏,但監獄條例,冬青膏唔可以成支比你,咁你有無嘢可以莊住,我支一D比你番倉揸?』

犯:『sorry sir同sir報,無』

sir:『咁呀,我而家支D比你,你揸落個鳩頭度,咁你夜D番倉,就係個鳩頭度撩番出嚟用啦』

佢拿到個鳩頭紅哂,笑撚死我

問牌板拎信紙招藥膏是常識吧

佢夠薑講話操到痛所以要查藥膏,你都知佢係傻㗎啦
仲有個食''妹''(妹即係粥)遊戲
個柳記捉三個人出黎之後話:嗱!唔好話我對你地唔好喇!而加比個機會你地!你地聽日中午有冇妹食就睇你地自己喇!
遊戲玩法:三個人每人前面有一茶乜(杯)既甜妹(甜粥),三個人鬥快食哂佢,最慢果個兩日中午冇野食,如此類推...
之後果三個就起勢咁倒落口啦...正當第一個就黎食哂之際...柳記講左句:仆你個街!你食咁撚快做乜鳩!你食得好撚快丫麻?好!而加剩返最撚小果個食多三''乜'',第二少果個食多二''乜'',最多果個食多一''乜''
然後個柳記面露笑容咁講:咁先公平架麻!
跟著本來食得最快果個就慢慢食,然後個柳記行過去一巴刮埋去之後再講:屌你老母!而加又慢慢食你係唔撚係玩野呀
之後柳記就叫其他人擰轉面,之後我淨係聽到:
啪啪聲,喊住講sorry sir,同求下你唔好打 ,有仲柳記既笑聲
之後果條友就冇再返過倉...

反而依家沙咀無乜依d
壁屋反而多

我試過係壁屋打到個非禮小學生既人入QE
點知入到DC要找返呢條數

懲教署職員
有冇人尋仇?

不過唔係我個打既呀sir
個sir轉左橫頭唔係勞教後
一收工就比人斬

斬成點,個呀sir本身仆街?

相傳就係打死人個個

係咪叫傻強?
如果係入面痛左發燒咁點

依家唔會啦!
交更後同SIR報完
拎埋牌仔拎藥就可以

啱啱記番有條友話操到好累肌肉痛,就去問個阿sir攞冬青膏,咁個阿sir就問佢

sir:『你攞冬青膏,但監獄條例,冬青膏唔可以成支比你,咁你有無嘢可以莊住,我支一D比你番倉揸?』

sir:『咁呀,我而家支D比你,你揸落個鳩頭度,咁你夜D番倉,就係個鳩頭度撩番出嚟用啦』

有咩好笑?

冬青膏係簿荷膏嚟,拿撚過白花油

試過行左成支冬青膏比人發現左
朝早出倉果時SIR用黎揸我屎眼同大脾隙
仲同PE SIR交待
諗住PE SIR會瘋狂前弓後箭
點知我同PE SIR FD左(因為成日幫PE SIR做野)
果日淨係做掌上壓同SIT UP
可唔可以詳細講吓你哋早餐午餐晚餐食啲乜嘢?飲品係咪剩係得杯茶,生果係咪淨係得橙?

星期一 :早-豬肉一塊+飯+菜
午-妹
晚-雞翼兩隻+飯+菜+橙
星期二:早-牛肉一塊+飯+菜
午-妹
晚-秋都魚半條+飯+菜+煎蛋+橙
星期三:早-雞翼兩隻+飯+菜
午-妹
晚-秋都魚半條+飯+菜+炸花生+橙
星期四~六:早-重覆豬牛雞
午-妹
晚-秋都魚半條+飯+菜+橙(星期六+多幾粒南乳花生)
星期日:早-牛肉球+飯+菜
午-妹
晚-秋都魚半條+飯+菜+恰雞蛋+橙
大約係咁 太蛋年喇只記到咁多

豬牛雞豬牛雞牛肉球
追哂post, 但好似無人問
一個好基本問題
沙咀係比咩人去坐?
幾歲到,犯咩法?
其他咩監獄又係比咩人坐?

16-22
睇個官點判

14-18 = J仔
18-21 = S仔
21-25 = YA
係唔係真係會俾人扔落樓
跟住話你想自殺跳樓

我淨係見過有人俾阿sir打到想逃亡,二樓跳落街,送咗去東區醫院
之後再冇見過佢

條友係咪中串仔
仲有個食''妹''(妹即係粥)遊戲
個柳記捉三個人出黎之後話:嗱!唔好話我對你地唔好喇!而加比個機會你地!你地聽日中午有冇妹食就睇你地自己喇!
遊戲玩法:三個人每人前面有一茶乜(杯)既甜妹(甜粥),三個人鬥快食哂佢,最慢果個兩日中午冇野食,如此類推...
之後果三個就起勢咁倒落口啦...正當第一個就黎食哂之際...柳記講左句:仆你個街!你食咁撚快做乜鳩!你食得好撚快丫麻?好!而加剩返最撚小果個食多三''乜'',第二少果個食多二''乜'',最多果個食多一''乜''
然後個柳記面露笑容咁講:咁先公平架麻!
跟著本來食得最快果個就慢慢食,然後個柳記行過去一巴刮埋去之後再講:屌你老母!而加又慢慢食你係唔撚係玩野呀
之後柳記就叫其他人擰轉面,之後我淨係聽到:
啪啪聲,喊住講sorry sir,同求下你唔好打 ,有仲柳記既笑聲
之後果條友就冇再返過倉...

反而依家沙咀無乜依d
壁屋反而多

我屌撚死佢老母,係唔係人呀
你地係咪剪草?
如果係入面痛左發燒咁點

依家唔會啦!
交更後同SIR報完
拎埋牌仔拎藥就可以

有咩好笑?

冬青膏係簿荷膏嚟,拿撚過白花油

諗起都疼

我次次睇到呢D 都覺條友好慘
係見大家笑 我先會笑2下
一個好基本問題
沙咀係比咩人去坐?
幾歲到,犯咩法?

16-22
睇個官點判

14-18 = J仔
18-21 = S仔
21-25 = YA

沙咀 係咪j仔
如果係入面痛左發燒咁點

依家唔會啦!
交更後同SIR報完
拎埋牌仔拎藥就可以

依家D SIR好搞笑
醫院SIR行過會問
"有冇人詐病厄藥食?"
SIR會屌9佢地

咁我想問吓你,而家多唔多人咩M.O.List同E.List簿㗎?

你知唔知有單新聞
講CUT唔到有線上有線到斬人果個?
佢係壁屋比人教佢自殘
拍左DC後一直揸MO List
另外都有人自殘拎MO List
不過就無有線仔咁好彩
比人找撚到起唔到身
有線仔由第一日入冊就比人叫英雄
我諗佢係少數笑住入冊笑住出冊既DC仔
如果係入面痛左發燒咁點

依家唔會啦!
交更後同SIR報完
拎埋牌仔拎藥就可以

依家D SIR好搞笑
醫院SIR行過會問
"有冇人詐病厄藥食?"
SIR會屌9佢地

你知唔知有單新聞
講CUT唔到有線上有線到斬人果個?
佢係壁屋比人教佢自殘
拍左DC後一直揸MO List
另外都有人自殘拎MO List
不過就無有線仔咁好彩
比人找撚到起唔到身
有線仔由第一日入冊就比人叫英雄
我諗佢係少數笑住入冊笑住出冊既DC仔

我記得佢
不過講時講,沙咀伙食真係要讚吓,五星級伙食呢個朵,真係唔係浪得虛名

可以媲美出面茶記?

好過好多茶記添

咁撚屈機真係無得食都想睇下

沙咀連老職嘅食物都係班犯煮㗎

不過巴打有樣野你應該未試過 係沙咀有煙食

我好興幸地食過一支
就係我出冊時有個新入職 叫哂我地一班出冊而有浦士既上2樓 食番支煙
第一啖好似第一次食煙咁暈到腳軟
個sir 一巴星埋黎話:你個樣可唔可以唔好咁撚free
😂
之後我yes sir .sorry sir就出冊
如果今晚番嚟講沙咀鬼故,會唔會離撚咗題?

有無人想聽?
你地係咪剪草?

打草係YA 即係DC既大仔做
J仔同S仔無得打草
一個好基本問題
沙咀係比咩人去坐?
幾歲到,犯咩法?

16-22
睇個官點判

14-18 = J仔
18-21 = S仔
21-25 = YA

沙咀 係咪j仔

沙咀係DC
DC入面有J S YA呢3個班級
lm
你地屌鳩啲人唔信你講既野
點解到有人建議要make noise既時候 你地個態度又咁消極呢
打人啊食屎飲精嗰啲都唔理喇 雖然明顯係非人道既行為
但至少對於囚犯嚟講有人會覺得啱 有人會覺得過火
而家你地係覺得柳記殺人既一定發生過喎
係謀殺嚟架喎
先唔好講係咪真係無可能告得入(次次死人都話壞cctv,真係行得通?)
而家就算話係同囚裡面既情節 普羅大眾都質疑呢啲情節係咪真既
殺人咁嚴重既事 既然你地已經走左出嚟證言係有發生過
點解唔繼續去鬧大佢 等多啲人關注下呢
唔通成個你問我答真係知左就算

巴打我自問唔係咩英雄,今日我有個小朋友,唔通我仲行出駁?請原諒我自私,係而加個社會真係連上網講句野都要比人拉,係到講下經歷已經盡左最大努力

同感
我依家都做左人老豆
原全明白你感受
如果今晚番嚟講沙咀鬼故,會唔會離撚咗題?

有無人想聽?

追哂post留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞