入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
[quote]坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係
入去緊係打到你驚 唔係放返出黎又搞事

成班傻西講到好唔公平,冇錯係入面係冇公平。 但唔諗下點解對yp要咁? 成班都係腦袋未發育o既暴力撚,唔極權,唔高壓根本震唔住,更加冇效果。 要比,無論美國日本南泡同台灣,香港yp倉已經係算最文明個個。
比起日本同美國,有命出返黎算唔錯。
以比率而言,入得yp大多係咩青年? 唔通會係一般鍵盤戰士? 係入面磨,還是出街比人砍開18碌好? 定以為爛仔世界會同你講人權? 還是同一個10幾歲臭飛講大愛? 神愛世人之類?

成人倉唔係唔想教,係冇得教,你打撚死佢都冇用。 yp之所以咁慘,都係希望嚇到一個得一個唔再走回頭路。

如果仲係堅持yp倉要講人權,咁不如落爛仔區感化佢地。

講得岩 青少年犯多數冇腦
保良局 人地對住學生咁做梗係唔岩
但沙咀個d.....撚樣黎嫁喎

唔受過點反省自己錯

呢句真 佢地仲以為自己仲係古惑仔 話晒事 以為自己好有型

巴打你係唔係係學校成日比人欺凌,所以邊到咁憤世嫉俗

我係恰人個個 但知道底線係邊 咩係做完做衰咩係玩完就算 邊似你個撚樣偷野 我細個都比人偷過電話 幾千$ 屋企冇乜錢 你有冇理過人感受?衰撚左比人懲罰就話你地唔理你感受 講完唔會唔好意思?

典型五十步笑百步

咁你呢 撚樣 係邊區撈緊野呀 跟緊邊個大佬
見到上面有啲人仲覺得好殘忍blablabla
唔通入到去同你講道理?用愛去教化佢地呀?

唔該呢度啲人唔好再講咩入去咁受法係抵死 好嗎 真係腦殘
有d咩想提醒下d後生?
除左唔好行差踏錯之外
利申: 21歲 試過係中學差d整死人

唔好衝動!做野三思而後行...
唔好吸毒!因為一吸毒就番唔到轉頭...
凡事睇開d,比你贏左淡氣但係你最後輸既會更多

其實我都知道為某d死仆街而斷送自己前途係好唔抵
但唔打佢一身又好壓抑自己咁

你都係我講...去打下波做下運動抒發下啦咁啫...
你打完佢你除左開心一陣你仲有咩得益?
如果你入左去你屋企人仲壓抑呀

的確係
btw 鐵窗邊緣入面講嘅野係咪真?
btw 鐵窗邊緣入面講嘅野係咪真?

冇睇 不過出得街既一定係修飾得好靚,膠都費事比

之前睇哂全套 純粹提醒自己唔好犯事
當然都希望入面嘅主角真心改過

唔受過點反省自己錯

巴打你係唔係係學校成日比人欺凌,所以邊到咁憤世嫉俗

我係恰人個個 但知道底線係邊 咩係做完做衰咩係玩完就算 邊似你個撚樣偷野 我細個都比人偷過電話 幾千$ 屋企冇乜錢 你有冇理過人感受?衰撚左比人懲罰就話你地唔理你感受 講完唔會唔好意思?

典型五十步笑百步

咁你呢 撚樣 係邊區撈緊野呀 跟緊邊個大佬

其實...講左咁耐你知唔知我地講緊乜...有時間去進修下,學多d野...等長大喇,先再返黎連登啦,好嗎?

請問你沙咀之後仲有冇衰過?
保良局 人地對住學生咁做梗係唔岩
但沙咀個d.....撚樣黎嫁喎

唔受過點反省自己錯

所以"重新做人"呢句其實好深意思,因為入到去你都已經唔撚係人

有d咩想提醒下d後生?
除左唔好行差踏錯之外
利申: 21歲 試過係中學差d整死人

入去受一次,以後紅燈都唔敢過馬路

講緊我既

搵你做例子教化下一代麻,唔好介意啦
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係

成班傻西講到好唔公平,冇錯係入面係冇公平。 但唔諗下點解對yp要咁? 成班都係腦袋未發育o既暴力撚,唔極權,唔高壓根本震唔住,更加冇效果。 要比,無論美國日本南泡同台灣,香港yp倉已經係算最文明個個。
以比率而言,入得yp大多係咩青年? 唔通會係一般鍵盤戰士? 係入面磨,還是出街比人砍開18碌好? 定以為爛仔世界會同你講人權? 還是同一個10幾歲臭飛講大愛? 神愛世人之類?

成人倉唔係唔想教,係冇得教,你打撚死佢都冇用。 yp之所以咁慘,都係希望嚇到一個得一個唔再走回頭路。

你咪on9囉
上面咪講左出得黎係兩種人
第一種痴左線
第二種挨得過嘅對社會咪仲大威脅

根本無意思

on9
上面講就係?

咁呢度真係改過到果幾個巴打算唔算成功例子?

又問下入過去果幾個巴打,有冇諗過如果冇入過去而家會變咗一個點嘅人?
我12年11月判入去,13年5月6日出返嚟,衰偷嘢,當年17歲。
利申嚟緊套《同囚》我都有份參與,你可以當我係電影宣傳我唔介意。但係我係度只會講真話。參與呢套戲都係想入面既痴線嘢多d人知。
依家d觀眾睇完電影預告已經覺得係戲劇效果,但其實套戲既內容已經比現實冇咁恐怖。等如我講出嚟可能你都唔會信。
佢地依家唔敢講係真人真事,因為聽聞已經嚇到懲教署警告佢地。
你地認知既監獄世界,同沙咀比簡直係天堂。唔止皮肉,仲有精神折磨。

有份上鏡?
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係

你咪on9囉
上面咪講左出得黎係兩種人
第一種痴左線
第二種挨得過嘅對社會咪仲大威脅

根本無意思

on9
上面講就係?

咁呢度真係改過到果幾個巴打算唔算成功例子?

又問下入過去果幾個巴打,有冇諗過如果冇入過去而家會變咗一個點嘅人?

玩你個陣你估真係諗教你咩 為你好
咁岩你改過咪改過

最緊要佢地自己跟大隊 爽

你又知 唔敢樣玩人 就冇人改過
人生於世上有幾個知己
多少友誼能長存

唔好信監獄風雲,D犯一根本一D義氣都無,好難做朋友

有 我係入面識左個老友,而加仲一齊搞生意

冇得講野都識到
成班傻西 監獄係另一個世界
邊有規矩可言

打你可以唔駛理由 夠膽咪投訴
等我講一講番件事先...其實係發夢夢到
話說我而加公司成日要同客人接觸,之後好死唔死比我拖住個仔撞番係入面帶過我地既老職,之後我一見到佢我第一句:_ sir,你好呀!我係_ _年你帶過既仔呀!
之後我同佢傾左一陣計,佢果陣已經退左休,之後我再同佢傾左一陣...佢其中一句說話係:對唔住呀...其實我都唔想打你地,但係...上面...(後面既野大家明啦)
之後我地交換左電話號碼,到而加我都仲有同佢飲茶...
所以其實唔係全部都心理變態架...

其實都係既
我見好多老職由沙咀過TC都收左好多

人地知教好你真係得打係最work, 俾著我真係唔忍心都會打到你仆街

哩個真...佢都咁講:講真我同你三九唔識七打你我唔攰架?但係...唔排除真係有班係心理變態既!

個呀sir退休先咁講 有撚用

你都可以咁講,可能得天真過天真嬌啦 但我就係寧願去信佢...

佢唔咁講,唔驚你即刻打鳩佢咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞