入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
爭啲入左dc 後尾入左tc 都唔知算唔算好彩
勞教中心有無好似其他監獄咁有得放下風睇下書同做下路牌洗衫個d?

得星期日大衛Day可以放下風
工作有洗衫剪草倒垃圾,但入面分Junior、Senior、Young Adult
J仔係每日不停操,冇得工作
你覺得保良局單野
D「導師」對付班學生既方法同沙咀似唔似

其實係幾似
當然沙咀係癡線好多
勞教中心有無好似其他監獄咁有得放下風睇下書同做下路牌洗衫個d?

工作有洗衫剪草倒垃圾,但入面分Junior、Senior、Young Adult

操練什麼的?

做gym?
入面d阿sir係咪全部都心理變態

痴起上嚟可以好痴,試過有阿sir罰人打飛機,想知再講
但都有好人既,教識我好多人生道理。但唔等於唔打鳩你

想知

有個同學係倉打飛機俾阿sir捉到
跟住第日要佢食飯時間企上枱,當眾射落隻杯度飲咗佢
屌你老味佢又真係射得出 有人睇到嘔出嚟
有個好心少少既阿sir叫大家停飯出操場,唔駛我地食

想知

有個同學係倉打飛機俾阿sir捉到
跟住第日要佢食飯時間企上枱,當眾射落隻杯度飲咗佢
屌你老味佢又真係射得出 有人睇到嘔出嚟
有個好心少少既阿sir叫大家停飯出操場,唔駛我地食

打j 都唔俾
Lm

聽落都覺得痴線
但你覺得咁樣教班𡃁仔有無用

我舉個例
如果你有日返工遲到
然後老闆有權罰你半年冇糧出
咁你話對你改善遲到有冇用?

咁如果一早講到明遲到扣你半年糧你都照遲,佢扣你係應份,亦都對你唔好再遲到有一定阻嚇性

你咁講都冇錯,不過都要睇下個懲罰合唔合理
如果法律變成一犯法唔係終身監禁就係死刑,咁樣一定最有阻嚇性,但你同我可以想像得到果個係一個好恐怖嘅世界

聽落都覺得痴線
但你覺得咁樣教班𡃁仔有無用

我舉個例
如果你有日返工遲到
然後老闆有權罰你半年冇糧出
咁你話對你改善遲到有冇用?

咁如果一早講到明遲到扣你半年糧你都照遲,佢扣你係應份,亦都對你唔好再遲到有一定阻嚇性

1.好多人揀入dc都唔知入面會咁癲,亦冇明文規定冇容許佢地咁樣虐待人
2.遲到要扣半年糧根本不合理

操練什麼的?

做gym?

屌你ON9
犯咩事入去?
爭啲入左dc 後尾入左tc 都唔知算唔算好彩

絕對算
想知多啲變態野
巴打係入面有無見過人反擊?
如果有佢後果係點?
同埋係咪無可能一齊作反?

唔該巴打
如果係真既點解無後生仔想告佢地
平日有咩做?
有冇人試過反抗打返呀sir?
講下d 呀 sir有幾無理取鬧?例如點樣冇啦啦打尻你?
如果係真既點解無後生仔想告佢地

想比人玩死咩
入面啲懲教最驚人做咩?
例如驚唔驚佢哋自殺(重傷或死亡)、真係俾佢哋玩到傻咗癲咗?
最多咪坐到21好似你咁 你比人打 打完一身 到出返黎無話想告佢地咩?
犯咩事入去?

拉返上去啦

老鳳唔睇post而家d人
最多咪坐到21好似你咁 你比人打 打完一身 到出返黎無話想告佢地咩?

證據?

可能有錢仔有背景唔打 平頭白姓打到你仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞