入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
如果係真既點解無後生仔想告佢地

小欖有個犯比人打左6支針打死左,警察黎到,唔比佢入監獄,然後玩你半日,比警察入黎,拿CCTV既帶,「咁啱部機壞左bor」。盒帶交到上法庭,成盒帶正常,出事個一個鐘變晒雪花,佢地解釋,咁啱個個鐘部機壞左,咁你吹佢賬呀!

Detail?死左人咁點解釋支針

咁多年來有冇人俾佢玩到痴咗線
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係
入去緊係打到你驚 唔係放返出黎又搞事

成班傻西講到好唔公平,冇錯係入面係冇公平。 但唔諗下點解對yp要咁? 成班都係腦袋未發育o既暴力撚,唔極權,唔高壓根本震唔住,更加冇效果。 要比,無論美國日本南泡同台灣,香港yp倉已經係算最文明個個。
比起日本同美國,有命出返黎算唔錯。
以比率而言,入得yp大多係咩青年? 唔通會係一般鍵盤戰士? 係入面磨,還是出街比人砍開18碌好? 定以為爛仔世界會同你講人權? 還是同一個10幾歲臭飛講大愛? 神愛世人之類?

成人倉唔係唔想教,係冇得教,你打撚死佢都冇用。 yp之所以咁慘,都係希望嚇到一個得一個唔再走回頭路。

如果仲係堅持yp倉要講人權,咁不如落爛仔區感化佢地。

咁不如你講吓日本同美國yp倉係點情況
入面d阿sir係咪全部都心理變態

痴起上嚟可以好痴,試過有阿sir罰人打飛機,想知再講
但都有好人既,教識我好多人生道理。但唔等於唔打鳩你

聽落都覺得痴線
但你覺得咁樣教班𡃁仔有無用

我舉個例
如果你有日返工遲到
然後老闆有權罰你半年冇糧出
咁你話對你改善遲到有冇用?

咁如果一早講到明遲到扣你半年糧你都照遲,佢扣你係應份,亦都對你唔好再遲到有一定阻嚇性

你咁講都冇錯,不過都要睇下個懲罰合唔合理
如果法律變成一犯法唔係終身監禁就係死刑,咁樣一定最有阻嚇性,但你同我可以想像得到果個係一個好恐怖嘅世界

一個文明國家,會知道人犯錯無可避免,國家都會走錯方向,法律都未必合乎道德與時並進。呢類高壓式既折磨,先唔好講反效果,訓練到個個唔夠膽對抗行政機關同唔合理既法律,對自己國家有乜好處?

易於管理,我掌權既可以日日貪污!
Lm
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係
入去緊係打到你驚 唔係放返出黎又搞事

唔好打死人就ok

打死人都無咩問題,又唔係未試過。
麥以馬係咪真係衰襲警?

紋身師被控強姦女侍應
酒吧內認識 往的士高消遣

【本報訊】將軍澳景林發生懷疑輪姦案,一名酒吧女侍應與相識男友人在的士高消遣,飲酒後神志不清,遭人帶到景林輪姦,警方拘捕一名懷疑涉案年輕紋身師,他昨被解到觀塘裁判法院提堂,被控一項強姦罪名,案件押後至本月25日再提訊。
被告麥以馬現年23歲,報稱職業為紋身師,身材瘦削矮小,一頭長金髮,面容憔悴,他被捕後一直被羈押,昨被解上庭時木無表情,暫時毋須答辯,被告一度提出以二萬元申請保釋外出,但遭裁判官拒絕,須繼續還押警察看管,以進行認人手續。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20070422/7027275

講乜春呀

麥以馬話佢18歲衰襲警入沙咀,但係咪真?
http://hk.apple.nextmedia.com/nextplus/%E5%A8%9B%E6%A8%82%E8%A6%81%E8%81%9E/article/20170223/2_480904_0/%E9%9D%92%E5%B0%91%E5%B9%B4%E5%9B%9A%E7%8A%AF%E7%94%9F%E4%B8%8D%E5%A6%82%E6%AD%BB%E9%A0%82%E7%A1%AC%E4%B8%8A-%E7%9B%A3%E8%A3%BD%E6%A2%81%E9%B4%BB%E8%8F%AF-%E8%A9%B1%E4%BF%BE%E7%88%B6%E6%AF%8D%E7%9F%A5%E5%B0%B1%E6%AD%BB
我12年11月判入去,13年5月6日出返嚟,衰偷嘢,當年17歲。
利申嚟緊套《同囚》我都有份參與,你可以當我係電影宣傳我唔介意。但係我係度只會講真話。參與呢套戲都係想入面既痴線嘢多d人知。
依家d觀眾睇完電影預告已經覺得係戲劇效果,但其實套戲既內容已經比現實冇咁恐怖。等如我講出嚟可能你都唔會信。
佢地依家唔敢講係真人真事,因為聽聞已經嚇到懲教署警告佢地。
你地認知既監獄世界,同沙咀比簡直係天堂。唔止皮肉,仲有精神折磨。

你係馬仔?

唔係
佢開哂名現哂真身講啦
AgentCC 留名,樓主講得啱,沙咀勞役中心(現已改個好聽d既名叫 勞教中心),的確係地獄,日日打到仆街,個日如果你未比人打既你會驚,因為唔知幾時會比人打。

正正常常冇犯錯都打?

係,日日打你係佢地既工作一部份
AgentCC 留名,樓主講得啱,沙咀勞役中心(現已改個好聽d既名叫 勞教中心),的確係地獄,日日打到仆街,個日如果你未比人打既你會驚,因為唔知幾時會比人打。

正正常常冇犯錯都打?

姐係表現良好 做乖仔

一樣打!
入面d阿sir係咪全部都心理變態

痴起上嚟可以好痴,試過有阿sir罰人打飛機,想知再講
但都有好人既,教識我好多人生道理。但唔等於唔打鳩你

想知

有個同學係倉打飛機俾阿sir捉到
跟住第日要佢食飯時間企上枱,當眾射落隻杯度飲咗佢
屌你老味佢又真係射得出 有人睇到嘔出嚟
有個好心少少既阿sir叫大家停飯出操場,唔駛我地食

射完有冇飲到

同埋點解條友咁都會照做?唔做會有咩後果?

有飲
唔飲再打,玩屎玩尿乜都得
想要捱得過,一定唔可以當自己係人

一係夠膽拿支筆插阿Sir條頸拿佢命,轉做Police case, 然後去坐終生。

小欖有個犯比人打左6支針打死左,警察黎到,唔比佢入監獄,然後玩你半日,比警察入黎,拿CCTV既帶,「咁啱部機壞左bor」。盒帶交到上法庭,成盒帶正常,出事個一個鐘變晒雪花,佢地解釋,咁啱個個鐘部機壞左,咁你吹佢賬呀!

打咩針

Mum 仔針,唔識寫
姐係話只要係冷血嘅話懲教真係一份筍工
剩係打人玩犯
想問吓樓主班离獸打人通常點打法,批肘係批邊個位?多唔多打頭?

有幾款既
快車、雞翼、刨冰、芥蘭、電指神童
快車係用間尺、木板fit手板
雞翼係係背脊度落掙
刨冰係整個指骨刨你肋骨、心口
芥蘭係落膝挫你大脾
電指神童用原子筆好似十大酷刑咁夾手指

但點解冇做錯野都會無端端打你?

因為勞教中心就係咁呀麻,就係你係出面好難教,個官咪判你入去比人打到你怕,打到你死狗,唔好以為自己係大佬。
頭先有個巴打話香港yp倉已經算好,其它日本和美國有命翻出來已經算好,我想聽吓日本和美國yp倉係點。

Detail?死左人咁點解釋支針

唔記得當時點解話了,最後好似賠左成2000萬

監房點可能有手機帶到入去
姐係話只要係冷血嘅話懲教真係一份筍工
剩係打人玩犯

原本答一個post,而家要答二個,
原本答一個post,而家要答二個,

辛苦哂
想問吓樓主班离獸打人通常點打法,批肘係批邊個位?多唔多打頭?

有幾款既
快車、雞翼、刨冰、芥蘭、電指神童
快車係用間尺、木板fit手板
雞翼係係背脊度落掙
刨冰係整個指骨刨你肋骨、心口
芥蘭係落膝挫你大脾
電指神童用原子筆好似十大酷刑咁夾手指

但點解冇做錯野都會無端端打你?

因為勞教中心就係咁呀麻,就係你係出面好難教,個官咪判你入去比人打到你怕,打到你死狗,唔好以為自己係大佬。

但係有d根本唔係出嚟行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞