入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
都費撚事踢爆你吹水9up
上手dup 啦 仆街

係咪有料爆,唔係出返去,唔好阻人聽故

人地曲線黎
証明樓主講既野百分百真實
係梁生聽完以馬經歷決定拍出黎

利申識以馬同監制梁鴻華先生
師兄 咩期數
樓上真係好多小學雞
沙咀出撚晒名痴線 ,
有兩三個 FD 入過去 , 出返黎操到好大隻 ,
聽佢地講入面操到仆街 , 做唔到又比老績打到仆街 ,
個老績吐篤痰叫個犯瀨左佢又有 ,
最好笑聽我 FD 講有個犯偷橙諗住返倉食比個老績打到仆街 ,
再拎個橙爆佢個頭 , D 汁飛晒出黎

以上都係聽受過沙咀既朋友講
世界就係咁奇怪,講事實,總會有一小部分人係與別不同咁話係假的
我係有變好既
沙咀出黎有兩種人
一 唔再怕任何野既人
二 好怕再犯事既人
我係後者

因為係沙咀只係批准直屬家人探訪
而我入去個段時間就只係得我媽同細佬黎探我
如果有巴打絲打去過石壁水塘就知道下面有個石壁監獄同沙咀勞教中心
而家人要黎探你就要由壩頂行落黎
條路係非常之辛苦
我入冊同出冊都係坐車
所以唔知道原來要行咁耐
到後來有一次自己行山重遊舊地時先知條路有幾長幾辛苦
落去又難上又難
但我老母同細佬就每星期都要行一次入黎探我

係個一剎那我先體會到
其實唔係我一個人受緊靶
而係全家陪你一齊受靶
係入面其實我已經有所體會
出到黎體會更深
我知道我唔可以再入黎依個地方
因為我真係唔希望我屋企人再陪我受靶
其實沙咀出冊要守監管令
唔守要recall
我出番去之後我守好每一條監管令無recall 我最起碼到今時今日都兌現到我對我媽既承諾
無再犯事 做個有用既人

而我可能真係比較好彩
我出到黎無比人歧視
或者我可能比人歧視左都唔知啦
我每次見工都好老實咁同顧主講我有案底犯過咩事
有人請都有唔請

我以為你唔答我嗰啲好彩追下post
AgentCC 留名,樓主講得啱,沙咀勞役中心(現已改個好聽d既名叫 勞教中心),的確係地獄,日日打到仆街,個日如果你未比人打既你會驚,因為唔知幾時會比人打

屌 , 依句野受過沙咀既人都講過
AgentCC 留名,樓主講得啱,沙咀勞役中心(現已改個好聽d既名叫 勞教中心),的確係地獄,日日打到仆街,個日如果你未比人打既你會驚,因為唔知幾時會比人打

證明我地都無講大話

證明我地都無講大話

係咪只係得沙嘴會係咁,其他地方情況係咪好啲架
依啲係咪叫以惡制惡

證明我地都無講大話

係咪只係得沙嘴會係咁,其他地方情況係咪好啲架

N 年前拗背山定沙咀有少年犯係山跌死左 ,
最後班老績話佢逃獄 , 件事係點當時受緊既犯都知咩事
Dc入面呢種唔人道既方法,係由美國一個講人權既國家傳過黎

其實香港懲教已經好過其他地方,例如墨西哥。

唔犯事咪無事囉,無人叫你貪心、貪玩、好色架喎

近排睇到agentcc既post,做左份論文有關懲教。
在此答謝你起個post咁詳細回答

仲有樓主呢個post,好有參考價值
世界就係咁奇怪,講事實,總會有一小部分人係與別不同咁話係假的

你又好難怪佢地,多數人都未入過去

你又好難怪佢地,多數人都未入過去

冇錯,我都係半信半疑咁睇,當故仔咁去睇

有興趣可以約出黎,我慢慢講比你聽,前年已經有一個又係寫論文既人約我。
迫到你自殺
根本無權力制衡 玩殘班細路又唔使驚 玩柒班黑底就話出到黎搵人覆卓

有興趣可以約出黎,我慢慢講比你聽,前年已經有一個又係寫論文既人約我。

多謝你先 追你既post已經令我有番d頭緒。救左我term paper

樓主都幫左我另一科term paper

Dc係真,但無人會敢講。探訪個陣會有人傍住,講錯野,親屬走左個陣就有得你嘆⋯⋯

02年出左個rehabilitation program,係比兩頭唔到岸既少犯入。

都係個句⋯⋯唔好行差踏錯 睇到心酸

多謝你先 追你既post已經令我有番d頭緒。救左我term paper

樓主都幫左我另一科term paper

Dc係真,但無人會敢講。探訪個陣會有人傍住,講錯野,親屬走左個陣就有得你嘆⋯⋯

02年出左個rehabilitation program,係比兩頭唔到岸既少犯入。

都係個句⋯⋯唔好行差踏錯 睇到心酸

留名聽日睇,細個有朋友入過,出返黎淨係講左成日比人打,其他野叫我地唔好問,佢唔想再提
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞