入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
同學
同學

我fd 話根本就當你唔係人咁打
留個名
dream job啊瘋狂打人虐待人唔駛有後果
有無巴打知邊度申請?
一定好比心機做
入面d阿sir係咪全部都心理變態

痴起上嚟可以好痴,試過有阿sir罰人打飛機,想知再講
但都有好人既,教識我好多人生道理。但唔等於唔打鳩你

聽落都覺得痴線
但你覺得咁樣教班𡃁仔有無用

我舉個例
如果你有日返工遲到
然後老闆有權罰你半年冇糧出
咁你話對你改善遲到有冇用?

咁如果一早講到明遲到扣你半年糧你都照遲,佢扣你係應份,亦都對你唔好再遲到有一定阻嚇性

你咁講都冇錯,不過都要睇下個懲罰合唔合理
如果法律變成一犯法唔係終身監禁就係死刑,咁樣一定最有阻嚇性,但你同我可以想像得到果個係一個好恐怖嘅世界

一個文明國家,會知道人犯錯無可避免,國家都會走錯方向,法律都未必合乎道德與時並進。呢類高壓式既折磨,先唔好講反效果,訓練到個個唔夠膽對抗行政機關同唔合理既法律,對自己國家有乜好處?
同學

我fd 話根本就當你唔係人咁打

無乜點俾人打過
樓主應該真係假膠 講到懲教打人
我都未聽過有幾多單告得入
d野流流地 唔好屈懲教啦
推你兩下就當係真下嘛 我真係唔信係入面
比人打到仆街會唔投訴 問佢出黎唔投訴
佢就話寄信比人會睇內容

一聽就知真架啦 , 咁多細節位
同埋, 懲教係仆街架喎

我夠知啦 但真係on9先會係受緊投訴
又唔見你出冊去投訴
個啲都係懲教?
點解同成人個啲差咁遠?落order要咁?
有無試過啲啊sir 其實唔想打,但俾上邊迫?

迫我情願唔撚撈。

大把人心理變態好enjoy做
佢就話寄信比人會睇內容

你都on99
邊有人敢投訴 你估信個犯講野定信阿sir講野
投訴完下場仲慘

鬼唔知好聲好氣問唔答
唔係講大話係咩 咪屈懲教呀大佬
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係
入去緊係打到你驚 唔係放返出黎又搞事
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係

唔好打死人就ok
個啲都係懲教?
點解同成人個啲差咁遠?落order要咁?
有無試過啲啊sir 其實唔想打,但俾上邊迫?

迫我情願唔撚撈。

大把人心理變態好enjoy做

其實好多呀sir都係想個犯好先咁做 等佢地知錯 同驚左唔會再犯法
當然recall既例外
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係

有咁嘅思維應該係俾老豆老母打到大
覺唔覺得喬寶寶好重奴性好on9
印度佬
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係

講到咁撚輕鬆 教都唔係咁教啦
坐牢定渡假?

打完操完下次唔敢犯

未必係壞事

咪係

有咁嘅思維應該係俾老豆老母打到大

仲要打中個腦

佢就話寄信比人會睇內容

過主啦屌你老母
密切關注
我有fd以前受過沙咀,佢話受完出來只有兩種人,一係就變得short short地,一係將來會變本加勵,後者係因為沙咀都捱得過,將來成人監獄對佢地來講只係當度假。

其實都正常嘅
就咁睇佢只係摧毀緊人格/自尊,正常人出返嚟一定會有極端影響

所以咁樣abuse power唔會有好結果
入去果啲人多數衰咩?
即刻辭職狗衝報懲教
扮工做到隻狗咁為乜
識做一定做懲教 真正寓工作於娛樂
偷野啊喇 飲精啦你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞