入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
講真我認為無你地想像中咁慘,可能我個排啲呀sir好人啲 樓主我12年12月出黎

你係TC,DC,YP 呀,而家講緊TC先打得咁金

DC

DC梗係唔同TC啦,TC係會迫到你自殺的!

DC係沙咀喎 唔係咩

我錯,自膠一打
覺得飲精同話人老母真心過份咗 懲罰都唔係咁啦下話
講真我認為無你地想像中咁慘,可能我個排啲呀sir好人啲 樓主我12年12月出黎

DC

可唔可以講吓DC,TC,YP是甚麼來的

DC

Agentcc巴打,你記錯啦,tc已經係同yp無咩分別,其實yp同tc都好少會比人打,因為刑期長,所以係用時間嚟教化,而唔係用恐怖嚟嚇你

另外,tc同yp都有公司,即係幫會,所以D人會團結D,好似工會咁,所以班老職都唔會留難佢地

利申:以前個名叫SEED圖華嗰個巴打

我先膠左一打了,覆左3日,慘過打足3日飛機,對眼已經唔清

DC

Agentcc巴打,你記錯啦,tc已經係同yp無咩分別,其實yp同tc都好少會比人打,因為刑期長,所以係用時間嚟教化,而唔係用恐怖嚟嚇你

另外,tc同yp都有公司,即係幫會,所以D人會團結D,好似工會咁,所以班老職都唔會留難佢地

我認得你!!!!!!
勞教對住女人都照咁打?
定女人入會正正常常
抵死啦
你已經比社會遺棄左
攬住個案底過世啦
勞教對住女人都照咁打?
定女人入會正正常常

連登無絲打,所以無人答到你
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20060726/6161282

噉點解咁多年都無壓力阻止佢地嘅暴行?
認真問。點解你地唔出獄後集體投訴? (如果係勞教所出面等d出獄既人聯名投訴work 唔work?)

DC

我認得你!!!!!!

我無用!!!!!!好耐啦

聽落都覺得痴線
但你覺得咁樣教班𡃁仔有無用

我舉個例
如果你有日返工遲到
然後老闆有權罰你半年冇糧出
咁你話對你改善遲到有冇用?

咁如果一早講到明遲到扣你半年糧你都照遲,佢扣你係應份,亦都對你唔好再遲到有一定阻嚇性

你咁講都冇錯,不過都要睇下個懲罰合唔合理
如果法律變成一犯法唔係終身監禁就係死刑,咁樣一定最有阻嚇性,但你同我可以想像得到果個係一個好恐怖嘅世界

一個文明國家,會知道人犯錯無可避免,國家都會走錯方向,法律都未必合乎道德與時並進。呢類高壓式既折磨,先唔好講反效果,訓練到個個唔夠膽對抗行政機關同唔合理既法律,對自己國家有乜好處?

新加坡算唔算文明國家?
新加坡監獄恐怖過香港好多

亞洲人社會咪一撚樣垃撚圾
反而想知美國係點?
其他白人社會又係點?
一定要冇人權折磨到你仆倒街先會好?
定係唔使都得?
即根本唔需要折磨人?

有無睇美國果單 boil to death search Darren Rainey 痴撚線呢個年代仲有咁撚變態既野
勞教對住女人都照咁打?
定女人入會正正常常

勞教好似得男人唔清楚
對住依班垃圾 唔打撚死佢地咪算好囉

希望你係曲線
我幫你換個講法
只要你犯過法,判死刑都係應該

就咁睇你呢個reply感覺到你銳角磨平咗,樓主17歲入去坐咁應該中學畢業?22歲呢個年紀好多o靚仔仲係on99以為懶臭串就係威。男人能屈能伸養晦韜光,比心機
勞教對住女人都照咁打?
定女人入會正正常常

勞教無女仔㗎,女得tc同rc同yp
認真問。點解你地唔出獄後集體投訴? (如果係勞教所出面等d出獄既人聯名投訴work 唔work?)

睇左9頁都問呢樣,少年你真係天真
黃皮會同你講公義就唔係黃皮la,連登仔未有權力都咁撚黑心,同果啲人你講道理?
你幾十億身家咩,點會告得入

DC

正確嚟講應該係3C1P

3C:RC DC TC

1P:YP
對住依班垃圾 唔打撚死佢地咪算好囉

希望你係曲線
我幫你換個講法
只要你犯過法,判死刑都係應該

就咁睇你呢個reply感覺到你銳角磨平咗,樓主17歲入去坐咁應該中學畢業?22歲呢個年紀好多o靚仔仲係on99以為懶臭串就係威。男人能屈能伸養晦韜光,比心機

樓主講野真係成熟啲,好多連登仔講就兇狠,以為自己革命家思想家
根本唔知佢地果套根本唔得,一味得個惡
有冇人反抗過?打9啲呀sir

DC

追開另一個post,有錯請指正

Detention Centre
Training Centre
Youth Prison

YP = 少年監獄,性質似成人監獄,冇頭兩個咁嚴,但會有案底,個官覺得你教嚟徙氣/犯罪太嚴重就犯判YP
其他兩個太似分唔到

你都認講出咗嚟啦,咁出咗嚟仲點會有證據去告人,告人都要有證據,你出咗嚟去邊揾證據?
巴打係入面有無見過人反擊?
如果有佢後果係點?
同埋係咪無可能一齊作反?

唔該巴打

你邊夠打吖
還拖想死咩
好難團結到人一齊反
個個都驚要受
好似香港咁之嘛

影射得好好
對d衰非禮/强姦既撚樣
好應該日日打
對d衰非禮/强姦既撚樣
好應該日日打

強姦嘅話真係應該逼佢飲精
有冇人反抗過?打9啲呀sir

有,我見過,不過係無TC

首先,一反抗就捉咗去保安室打一輪,再之後就投訴你鎖水記,再之後仲唔聽話,就過界小欖打針,打完番嚟成個星期都ON99咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞