入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
我諗唯一攞到證據嘅方法只有職員做內鬼,但係有邊個會咁做? 究竟咩人會去做懲教 係咪所有做懲教嘅都係仆街
對d衰非禮/强姦既撚樣
好應該日日打

沙咀好多衰十一㗎,不過D阿sir咩人都打,所以衰性罪行都唔會有咩特別,同埋近年衰性罪行嘅人太多啦,見得多,所以已經唔會好似已前咁會比人針對

女仔嗰邊會唔會好少少啊
我諗唯一攞到證據嘅方法只有職員做內鬼,但係有邊個會咁做? 究竟咩人會去做懲教 係咪所有做懲教嘅都係仆街

其實,我就算係做過犯嘅,都會覺得,有時D老職咁打你,都有D係真係想你好嘅

講真如果出面一般方法係可以教好你嘅,就唔洗衰到要坐監啦

有時D J仔(14-18歲),真係好難教㗎,嗰個都當自己大哥,都覺得嗰世界佢行撚哂,有時呢D仆街,你唔打到佢驚,遲早變殺人犯講真

鳩毛夾麵包 尿溝奶 橙皮斷左要食 見過人將橙當蘋果咁食未

食得多啦,無咩問題,係苦D啫

其實,我就算係做過犯嘅,都會覺得,有時D老職咁打你,都有D係真係想你好嘅

有時D J仔(14-18歲),真係好難教㗎,嗰個都當自己大哥,都覺得嗰世界佢行撚哂,有時呢D仆街,你唔打到佢驚,遲早變殺人犯講真

衷心多謝懲教署師兄造福人群

Agger
不過唔好咁仆街啦
又打飛機又飲了

壁屋人人都唔飲奶㗎,就係出哂名尿奶,不過唔關老職事,係廚房班yp仔鐘意玩鳩D新仔

車胎人都要學嘢
仲有食屎飲尿係出晒名平常事 係RC 算好少少

RC病壞集中營,邊敢玩咁大啱

其實我認同要罰
個班靚仔真係要打先驚
不過唔駛咁過份掛
又食屎飲精

但係講真喎,食過屎嗰D,我見又真係會少D比人再RECALL㗎喎,可能真係驚撚咗

無道理可言,學到啲咩?以後食橙唔可以斷橙皮?
你話軍訓咁極度有紀律,逼佢哋學識約束自己就話啫
勞教所啲職員根本為咗折磨人取樂
都費撚事踢爆你吹水9up
上手dup 啦 仆街
我係有變好既
沙咀出黎有兩種人
一 唔再怕任何野既人
二 好怕再犯事既人
我係後者

因為係沙咀只係批准直屬家人探訪
而我入去個段時間就只係得我媽同細佬黎探我
如果有巴打絲打去過石壁水塘就知道下面有個石壁監獄同沙咀勞教中心
而家人要黎探你就要由壩頂行落黎
條路係非常之辛苦
我入冊同出冊都係坐車
所以唔知道原來要行咁耐
到後來有一次自己行山重遊舊地時先知條路有幾長幾辛苦
落去又難上又難
但我老母同細佬就每星期都要行一次入黎探我

係個一剎那我先體會到
其實唔係我一個人受緊靶
而係全家陪你一齊受靶
係入面其實我已經有所體會
出到黎體會更深
我知道我唔可以再入黎依個地方
因為我真係唔希望我屋企人再陪我受靶
其實沙咀出冊要守監管令
唔守要recall
我出番去之後我守好每一條監管令無recall 我最起碼到今時今日都兌現到我對我媽既承諾
無再犯事 做個有用既人

而我可能真係比較好彩
我出到黎無比人歧視
或者我可能比人歧視左都唔知啦
我每次見工都好老實咁同顧主講我有案底犯過咩事
有人請都有唔請
都費撚事踢爆你吹水9up
上手dup 啦 仆街

做咩姐你
我係有變好既
沙咀出黎有兩種人
一 唔再怕任何野既人
二 好怕再犯事既人
我係後者

如果有巴打絲打去過石壁水塘就知道下面有個石壁監獄同沙咀勞教中心
條路係非常之辛苦
我入冊同出冊都係坐車
所以唔知道原來要行咁耐
落去又難上又難

係個一剎那我先體會到
其實唔係我一個人受緊靶
而係全家陪你一齊受靶
出到黎體會更深
其實沙咀出冊要守監管令
唔守要recall
我出番去之後我守好每一條監管令無recall 我最起碼到今時今日都兌現到我對我媽既承諾
無再犯事 做個有用既人

而我可能真係比較好彩
我出到黎無比人歧視
有人請都有唔請

,我美國老闆都知,你係做到野既,佢唔會介意的。大家都努力呀,唔好衰比人睇!
我係有變好既
沙咀出黎有兩種人
一 唔再怕任何野既人
二 好怕再犯事既人
我係後者

條路係非常之辛苦
我入冊同出冊都係坐車
所以唔知道原來要行咁耐
落去又難上又難

係個一剎那我先體會到
其實唔係我一個人受緊靶
而係全家陪你一齊受靶
出到黎體會更深
其實沙咀出冊要守監管令
唔守要recall
無再犯事 做個有用既人

而我可能真係比較好彩
我出到黎無比人歧視
有人請都有唔請

巴打深同感受
我係有變好既
沙咀出黎有兩種人
一 唔再怕任何野既人
二 好怕再犯事既人
我係後者

條路係非常之辛苦
我入冊同出冊都係坐車
所以唔知道原來要行咁耐
落去又難上又難

係個一剎那我先體會到
其實唔係我一個人受緊靶
而係全家陪你一齊受靶
出到黎體會更深
其實沙咀出冊要守監管令
唔守要recall
無再犯事 做個有用既人

而我可能真係比較好彩
我出到黎無比人歧視
有人請都有唔請

其實香港係好多人坐過監,又或者係有親朋戚友坐過監,所以而家都無咩人會歧視更新人仕㗎啦,除非你去揾D離撚哂地嘅工就會,就好似做飲食就大把啦

真好,香港人
講到D職員好為你付出咁。
老職一邊伸腳踢過去,含情脈脈說:我唔想打你架,打在你身痛在我心,你生生性性啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞