入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
追悶成個post,覺得好撚得人驚。

如果我入左去9成9會自殺

當然,我應該唔會入到去,我只係係屋企既廢青。

樓主如果唔介意的話可唔可以分享下你係入面最想自殺既時刻?
成個post,覺得好撚得人驚。

信樓主
之前好似係港台,有集講女囚更新中心,唔太記得了
仲講到入去點學紀律,班女囚話有得煮飯就好開心之類,睇果陣仲諗,原來坐監無我諗得咁恐怖,屌,港台助紂為虐仲整啲咁嘅節目美化懲教

唔好咁講
其實港台去拍既係女更新
而我係勞教
可能真係好唔同

佢話佢未去到想自殺
會唔會有gay/戀童 逼佢做不道德嘅嘢 如果唔做就打鳩佢
睇完個post覺得冇嘢冇可能

咁我又唔聽過或見過有咁既事發生
我仲睇緊 繼續講 識人做懲教 佢性格真係好恐怖 睇完篇文我仲心寒

性格係點?好想知佢哋對住朋友家人外人點

喜怒無常 言語間都好權威性 例如筷子係咁揸架咩!(feel到惡果隻) 講番先 佢應該老我20幾年 係真正老職

做佢屋企人真係會痴線

完全係
有冇試過要求投訴

我地無

佢話佢未去到想自殺

咁最唔開心既時刻

小心d 依家上下網都坐監

有冇人尋仇?

不過唔係我個打既呀sir
個sir轉左橫頭唔係勞教後
一收工就比人斬
有冇人尋仇?

一收工就比人斬

俾人斬 真係出得黎行預左要還........ 好想聽下佢感想
師兄 咩期數

洗衣
有冇人尋仇?

一收工就比人斬

斬成點,個呀sir本身仆街?
有冇人尋仇?

一收工就比人斬

好明顯係仆街先會俾人斬啦
我係有變好既
沙咀出黎有兩種人
一 唔再怕任何野既人
二 好怕再犯事既人
我係後者

因為係沙咀只係批准直屬家人探訪
而我入去個段時間就只係得我媽同細佬黎探我
如果有巴打絲打去過石壁水塘就知道下面有個石壁監獄同沙咀勞教中心
而家人要黎探你就要由壩頂行落黎
條路係非常之辛苦
我入冊同出冊都係坐車
所以唔知道原來要行咁耐
到後來有一次自己行山重遊舊地時先知條路有幾長幾辛苦
落去又難上又難
但我老母同細佬就每星期都要行一次入黎探我

係個一剎那我先體會到
其實唔係我一個人受緊靶
而係全家陪你一齊受靶
係入面其實我已經有所體會
出到黎體會更深
我知道我唔可以再入黎依個地方
因為我真係唔希望我屋企人再陪我受靶
其實沙咀出冊要守監管令
唔守要recall
我出番去之後我守好每一條監管令無recall 我最起碼到今時今日都兌現到我對我媽既承諾
無再犯事 做個有用既人

而我可能真係比較好彩
我出到黎無比人歧視
或者我可能比人歧視左都唔知啦
我每次見工都好老實咁同顧主講我有案底犯過咩事
有人請都有唔請

我以為你唔答我嗰啲好彩追下post

依個問題要認真答
我都希望大家有時睇到依個post明白 入面係好撚恐怖 但你唔衰就無機會入
AgentCC 留名,樓主講得啱,沙咀勞役中心(現已改個好聽d既名叫 勞教中心),的確係地獄,日日打到仆街,個日如果你未比人打既你會驚,因為唔知幾時會比人打

屌 , 依句野受過沙咀既人都講過

證明我地都無講大話

係咪只係得沙嘴會係咁,其他地方情況係咪好啲架

相對好好多
我信樓豬講既野
之前睇幾單勞教中心人士入醫院既新聞 已經覺得入面好恐怖
有咩事上黎無人證無物證
細個果陣好擔心細佬會出事要入呢d地方

自膠,原來第一頁有講
追post追到7曬
依啲係咪叫以惡制惡

係⋯以前出面幾大哥入到去大多都死狗
有冇人尋仇?

一收工就比人斬

好明顯係仆街先會俾人斬啦

咁巴打話有啲都好嘛
我入去拎報告時有個同倉衰賣咸碟入左勞教
我係入面果時到走條友入左1wk連氈都未識摺
就到一年都未見佢出黎

Btw見到個ya仔話沙嘴4式 到底係咩東東?

一隻古怪d既屌地掌上壓
難以筆墨說明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞