入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
你講到咁大咪又係想人睇你套野, 做宣傳
你而家犯左法呀大佬
使唔使日日俾牛扒你食呀
以暴制暴某程度係件好事

講得好 呢班仆街平時蝦蝦霸霸 屌你老母衰左入去就扮慘
其實你地呢d撚樣扮咩慘 入得去既全部都係mk仔 死飛仔 平時蝦蝦霸霸 犯法野做盡 以我所知偷野第一次係唔洗坐
你條垃圾mk一定唔止一次 既然你老母你老師唔識教你 入去咪話你知咩係紀律囉廢物撚樣

留名
講多個就訓
哩個遊戲叫:稻草人
進行遊戲時間一定要係正午,仲要係夏天

是咁的,果日我諗起碼有30度,有個因爲偷偷地同人傾左一句計比柳記見到,之後中午就比人捉左出操場中間,之後搵支地拖棍由左邊衫袖穿過右邊衫袖,之後企係操場中間 ,當然冇咁簡單啦,身上面仲要叠五張毯(重量大約係6-70磅左右啦,試下幻想冬天10幾度既時候你冚六張毯你已經唔凍,佢30度既時候冚5張曬太陽 ),條友企左半個鐘就已經暈左

未完呀,個柳記仲要行過去踢多腳問佢:你死撚得未,未死企番起身
之後奸笑

唉愈睇愈心寒
我唔知巴打你係行差踏錯定黑仔啦
不過你喺入面捱過 我諗之後都無咩難到你
加油
認同班mk入到去個個都打
話𡃁仔監房唔係地獄嗰啲On9真係屌你老母
我有個fd之前同條女夜歸返屋企 之後佢條女係街俾Mk仔撩 咁我朋友為保護女友就同班臭Mk嘈 之後打架俾人charge 傷人罪
佢去左壁屋還押左2星期 佢話呢14日痛苦到你難以想像 抱住過得一日少一日心態 。例如要你烈日當空長時間踎低地下 ,踎住咁行路以表示對呀sir尊敬,茶杯生果餐具放唔啱標準就罰企係到食飯或冇得食,批肘膝撞踩春袋少不免 ,天寒地凍個個都唔敢拆毛毯保暖 因為怕訓醒第二朝摺唔切四方毯要找數。仲有好多難以想像既野人仲未盡錄

有人覺得犯咗法就點罰都係應該,係因為佢地以為犯法距離自己好遠
對應返所犯既程度配應有既刑罰,其實係基本邏輯

犯左法係應該接受法律制裁 但眼見好多on9仔以為犯親法既人就一定係窮兇極惡無藥可救 每個人都會做錯過事 視乎件事有冇人知姐。 (舉個例子):一個好男人提早收工買餸煮飯返屋企俾老婆食,點知見到個男人un緊自已老婆 錯手打死個姦夫 ,係法律上:誤殺係犯罪要坐監 但係情理上:好男人係未情有可原?
真實例子:有個開茶葉老闆 開舖期間成日俾對面競爭對手惡意挑釁 終於有日忍不住用刀吉左對方一下,臨老坐監.
例子二:有個男人想老婆同初生嬰兒生活好d
諗歪左 走去運毒之後判十幾碌 。
做錯事係要接受法律制裁 呢點無可置疑!但好多人都係衰一時衝動貪心先犯左罪 !你好彩生於小康之家 但好多人生於破碎家庭 冇接受教育 唔諗諗犯左法。
教好一個人並非以暴制暴 更不應踐踏人地尊嚴 並不是用過份手段教育犯罪者。
講多個就訓
哩個遊戲叫:稻草人
進行遊戲時間一定要係正午,仲要係夏天

是咁的,果日我諗起碼有30度,有個因爲偷偷地同人傾左一句計比柳記見到,之後中午就比人捉左出操場中間,之後搵支地拖棍由左邊衫袖穿過右邊衫袖,之後企係操場中間 ,當然冇咁簡單啦,身上面仲要叠五張毯(重量大約係6-70磅左右啦,試下幻想冬天10幾度既時候你冚六張毯你已經唔凍,佢30度既時候冚5張曬太陽 ),條友企左半個鐘就已經暈左

所以樓上有人問過會唔會分黨分派/團結作反
根本連嘢都唔俾講

正解 講野?真係想死咩

全日都唔比講野?

操果陣有段野要講既 好似叫報牌仔 果陣你就可以講喇 仲有記住要大大聲聲講呀!唔係有排找數呀

大力dump地
樓主應該真係假膠 講到懲教打人
我都未聽過有幾多單告得入
d野流流地 唔好屈懲教啦
推你兩下就當係真下嘛 我真係唔信係入面
比人打到仆街會唔投訴 問佢出黎唔投訴
佢就話寄信比人會睇內容

有fd入過,佢講嘅野只係冰山一角
我有個fd之前同條女夜歸返屋企 之後佢條女係街俾Mk仔撩 咁我朋友為保護女友就同班臭Mk嘈 之後打架俾人charge 傷人罪
佢去左壁屋還押左2星期 佢話呢14日痛苦到你難以想像 抱住過得一日少一日心態 。例如要你烈日當空長時間踎低地下 ,踎住咁行路以表示對呀sir尊敬,茶杯生果餐具放唔啱標準就罰企係到食飯或冇得食,批肘膝撞踩春袋少不免 ,天寒地凍個個都唔敢拆毛毯保暖 因為怕訓醒第二朝摺唔切四方毯要找數。仲有好多難以想像既野人仲未盡錄

有人覺得犯咗法就點罰都係應該,係因為佢地以為犯法距離自己好遠

犯左法係應該接受法律制裁 但眼見好多on9仔以為犯親法既人就一定係窮兇極惡無藥可救 每個人都會做錯過事 視乎件事有冇人知姐。 (舉個例子):一個好男人提早收工買餸煮飯返屋企俾老婆食,點知見到個男人un緊自已老婆 錯手打死個姦夫 ,係法律上:誤殺係犯罪要坐監 但係情理上:好男人係未情有可原?
真實例子:有個開茶葉老闆 開舖期間成日俾對面競爭對手惡意挑釁 終於有日忍不住用刀吉左對方一下,臨老坐監.
做錯事係要接受法律制裁 呢點無可置疑!但好多人都係衰一時衝動貪心先犯左罪 !你好彩生於小康之家 但好多人生於破碎家庭 冇接受教育 唔諗諗犯左法。
教好一個人並非以暴制暴 更不應踐踏人地尊嚴 並不是用過份手段教育犯罪者。

你估真係咁多誤殺咩 運毒更加係抵撚死 搵快錢?個個係咁個社會仲得了?搵完錢坐一坐就得
追哂post, 但好似無人問
一個好基本問題
沙咀係比咩人去坐?
幾歲到,犯咩法?
其他咩監獄又係比咩人坐?
話係假個d人我屌你老母呀,親身經歷都唔撚信,套戲拍出黎d啊sir已經好左,係入面簡直係當你狗咁撚

係狗都不撚如
我有fd以前受過沙咀,佢話受完出來只有兩種人,一係就變得short short地,一係將來會變本加勵,後者係因為沙咀都捱得過,將來成人監獄對佢地來講只係當度假。

其實都正常嘅
就咁睇佢只係摧毀緊人格/自尊,正常人出返嚟一定會有極端影響

呢d根本唔係教,係折磨,一就直接叫懲罰所算啦

中國共產黨都冇咗勞教香港竟然有
1. 入去既如果有黑社會背景,可唔可以出來之後背後尋仇,報復勞教班人?(講真如果我係屬於離開勞教後反而咩都唔驚果班,可能真係會尋仇)
2. 勞教班人蝦女仔係咪會鬆手啲?會做啲咩

你估真係咁多誤殺咩 運毒更加係抵撚死 搵快錢?個個係咁個社會仲得了?搵完錢坐一坐就得

咁我就講下其他例子:有個男人落街去五金舖買螺絲批 想返屋企整電器。回家途中俾差佬逗 charge 藏有攻擊性武器上法庭
你點睇?
之前有單新聞講2樓有囚犯跳落去自殺
又聽過D職員會迫囚犯跳樓
你傾向信邊個

唔使傾向,一撚定係比職員掉落街,呢樣嘢入面係人都知!

其他咩變態野我信
但掉犯落樓真唔撚真
謀殺喎屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞