入過沙咀勞教中心,你問我答

1001 回覆
375 Like 9 Dislike
跟本柳記就好撚黑暗
身邊好幾個入左柳記做,都頂唔順入面D過火行徑而走

佢地D 人覺得自己咁做好威
有個阿叔做柳記, 成日話自己打過謝X鋒

唔知曾x權入到去又有無受打?

咁老, 應該唔會掛...
入沙咀通常犯咩
係咪25歲以下都有可能判入DC?

其實可能唔係我感同身受la 我覺得呢種方法雖然好極端 但個成效應該有係度 講真柳記d 人 咁春無理取鬧 望下都要打 你越忍唔到就越打 真係再好火都淋熄哂 一個後生仔 出到來 無哂火 想壞都難
不過我亦都認同有d 人係會記仇 變到有反社會人格
所以我會覺得呢個方式係有用 但未必需要咁極端 你見到d 無乜火既咪友佢lo 見到d mk 好似以為自己好惡既先打多兩野 咁會比較好lo
入沙咀通常犯咩

立法會示威燒垃圾筒都畀人判左入勞教

好多罪行係非法律角度睇本身都係好輕

烈士..
留名
樓上講左好多次無證據,但肯定有幾個人肯企出來講,只要描述得夠詳細、認到涉事人員樣,咁仲唔係人證?

呢鋪推上報,等毒果01個d幫手搵人證

小朋友,你夠鐘就好起身番學啦,你知唔知要告人謀殺除咗人證,仲要有物證同毫無疑點先告得到,但係嗰度連猶差去到,都要聽番柳記話事嘅地方,你點取證呀?

只准告謀殺?樓上爆左咁多單野都唔告得?
就係自己取唔到證先要推上報
等毒果01甚至Fact Wire去搵
入沙咀通常犯咩

立法會示威燒垃圾筒都畀人判左入勞教

好多罪行係非法律角度睇本身都係好輕

烈士..

你就算唔同意人示威,你都無得否認燒垃筒根本就係好輕嘅罪,燒下垃圾筒都要畀人咁對待,d人係咪無腦

其他倉老強同殺人犯係咪一樣會畀人打到仆街
樓主麻煩見到開定新POST
樓上講左好多次無證據,但肯定有幾個人肯企出來講,只要描述得夠詳細、認到涉事人員樣,咁仲唔係人證?

呢鋪推上報,等毒果01個d幫手搵人證

屌你真係白痴仔無藥醫
咁撚多年都冇人告/告唔入就知咩事啦懵撚
講撚到咁撚簡單 中學畢業未呀你傻鳩睇撚少2套戲 用下你個死人腦啦

難就唔做?
咁撚多年都冇人爭取到普選就唔爭取?
大家都關心受到不合理對待嘅犯
屌人唔用腦咁你有咩高見可以幫到件事?
我都有親戚坐過,
我果時同佢阿媽入去探佢,
要入撚到東涌再轉車,係咪就係沙咀

你地話少年犯係16~22,
咁我親戚真係又慘又on9,
先唔講佢衰樣on9野要受,
佢好似爭幾個月就可以入大人倉,咁樣入去比人折磨左成年,
佢同我講比人打果啲,大部分野同你地講嘅差唔多,
不過受辱咩打飛機食屎果啲冇提過,
可能佢有發生,不過唔敢提
我都有親戚坐過,

少年倉仲慘過大人倉
點解要咁對D o靚仔....
我都有親戚坐過,

當時有個朋友A同我親戚有啲唔啱,
我同個朋友講我去左拜我親戚山,
朋友A 就講笑咁話:
[如果比我入去拜佢,
我一定沿途見到幾多個柳記,就屌幾多個柳記老母,
再同佢地講"XXX 係我啲兄弟,你地敢掂佢你就死撚梗! ",啲阿sir 實打到你親戚仆街 ]

後尾先知原來唔使講都打到仆街

BTW
如果想害鳩坐緊果個,真係咁做,佢係咪死撚梗?
而家諗起有啲心寒
我都有親戚坐過,

少年倉仲慘過大人倉
點解要咁對D o靚仔....

因為無反抗能力,好玩
仲有個食''妹''(妹即係粥)遊戲
個柳記捉三個人出黎之後話:嗱!唔好話我對你地唔好喇!而加比個機會你地!你地聽日中午有冇妹食就睇你地自己喇!
遊戲玩法:三個人每人前面有一茶乜(杯)既甜妹(甜粥),三個人鬥快食哂佢,最慢果個兩日中午冇野食,如此類推...
之後果三個就起勢咁倒落口啦...正當第一個就黎食哂之際...柳記講左句:仆你個街!你食咁撚快做乜鳩!你食得好撚快丫麻?好!而加剩返最撚小果個食多三''乜'',第二少果個食多二''乜'',最多果個食多一''乜''
然後個柳記面露笑容咁講:咁先公平架麻!
跟著本來食得最快果個就慢慢食,然後個柳記行過去一巴刮埋去之後再講:屌你老母!而加又慢慢食你係唔撚係玩野呀
之後柳記就叫其他人擰轉面,之後我淨係聽到:
啪啪聲,喊住講sorry sir,同求下你唔好打 ,有仲柳記既笑聲
之後果條友就冇再返過倉...

邊食邊打,可能嘔吐物卡住個喉嚨死左。咁無辦法啦⋯⋯打下一個吧

佢果下監生噴番d紅妹出黎果下我一世都記得

死咗?
果時中學去過參觀更新中心 又有咩唔同
全部都係皮外傷?
有無d打到出翻黎後有永久傷患?
可唔可以叫蘋果訪問d 退休柳記?咁有公信力啦
日日操係咪好fit?

絕大部分出番黎都好fit
講真我認為無你地想像中咁慘,可能我個排啲呀sir好人啲 樓主我12年12月出黎

你係TC,DC,YP 呀,而家講緊TC先打得咁金

DC

DC梗係唔同TC啦,TC係會迫到你自殺的!

Agentcc巴打,你記錯啦,tc已經係同yp無咩分別,其實yp同tc都好少會比人打,因為刑期長,所以係用時間嚟教化,而唔係用恐怖嚟嚇你

另外,tc同yp都有公司,即係幫會,所以D人會團結D,好似工會咁,所以班老職都唔會留難佢地

利申:以前個名叫SEED圖華嗰個巴打

我認得你!!!!!!

我無用!!!!!!好耐啦

點解唔用!!!!! 靈魂黎架!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞