[音響撚]音響Hifi討論區(6)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
擺房一對我覺得好少少既2.0有源都夠bass, 買對好少少既2.0vd過,聽歌又好過sound bar
VD姐係咩
打錯字

我指2.0好過🙏🏻
原來係咁 2.0 電腦用有無邊隻介紹 本身用緊fostex 0.3 近排神神地 2000~2500左右都OK
又果有更好選擇可以加多少少
喇叭真係唔識選擇 空間唔同d聲已經變哂 我又唔想太重bass
唔想重bass 更加唔使2.1
edifier A 系好高CP
好似A80 都唔錯 仲可以用USB隻屋企隻JitterBug唔洗浪費左佢
呢隻無源又點睇 但唔知夾唔夾我隻Sony AMP
你個DAP/AMP 係pre amp,你最好望吓喇叭功率範圍,同你部Sony 輸出功率,一般DAC/AMP 耳擴一體機驅動唔到passive speakers
點會用 耳擴機推 喇叭。。。
10k budget 想買喇叭for 電腦聽歌用
kef 做緊promotion, 不過我見lsx大家都插,係咪同價位有其他選擇
主要聽歌+雜用應該2.0 balance d? 利申,唔識
10K 如果有位擺, 可以拆開佢買部 https://www.hk.onkyo.com/tc/product-details.php?id=18 + https://www.price.com.hk/product.php?p=400992

以前o既 https://www.youtube.com/watch?v=_pJRFHucZcc

其實2部都好細部, 加埋8千唔使連QED喇叭線, 好過買LSX, 功能仲多過佢
當佢wired 用就無問題, 縮小版LS50 wireless , 有曬DAC 同M 入面, 牌子, design, 而家衛訊最平6900, 值既
我得o2+sdac,係咪唔會夠推呢個speaker
Audioengine A2+ / S880DB

定係貴d A80 抵屌,見KEF EGG都係under 3K, A80 好似好貴
EGG 唔掂
以我聽過A100, A80應該最佳
如果係耳擴當然唔得,配部強國D類擴音機,平就雙木山林嗰啲,幾舊水

3020i 喇叭仔OK嘅,配個網絡串流擴音機玩得,好過買一體喇叭

冇位擺就冇辦法,如果有DAC, 可以考慮Adam A3X或Tannoy Gold 5
巴打6,900依個價 係咪要用咩卡先做到
我見佢網店要7,800
我係德福見衛訊標出黎直接6900, 不同可能無咩色揀,佢標綠色係正價9800
想問下rca to rca 線 好小小既 邊度有得買 喇叭駁dac
個價係 up to date?
去日馬search "furutech rca", 價錢較平民就QED ,各耳機舖影音舖音響舖有售,由2舊零到幾千
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞