[音響撚]音響Hifi討論區(6)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
router 唔食電,Keces P3 夠用架啦,gamimg router P3 就未必夠

3千有找台灣造,入手首選,唔需要玩到 plixir 咁高級
我見dc116二手 千幾蚊 唔知差幾多
DC-116 其實夠玩,只係佢間廠出新版本取代,千幾蚊可以一試
有冇人用過/聽過 denon sx11?有啲想換
要12V+19V 睇黎要P8先得
19v 俾 PC 用?
asus router
華碩好似唔係 5.5 2.1/5.5 2.5 mm dc 頭,麻煩少少
唔試下DCD-A110?
唔差在買p3 啦
P3係新一代技術
sx11 得水貨
香港買到嘅行貨最高級應該係 a110 了
剛剛出咗價格
有無機會影音展有特價呢?
Room Acoustic >>>>>>> Speaker itself
唔好意思 有個問題關於電腦喇叭 唔知有冇錯post因為搵唔到電腦喇叭既post
今日係美森買既iloud mm到左 插完發現一開著未播任何野既時候都會有少少算係類似沙沙聲 係咪正常既試過剩係插電源線唔插連電腦個條3.5線都一樣有呢個問題
想問有冇方法可以解決到
就係諗住買水貨..
我見日本嗰面幾高評價 自己聽過1600,2500ne都幾鐘意
明明換線換牛加開關先有用
你話加幾塊爛海棉有用?
之前見佢地買左都話係咁
好多active speaker都有呢類問題,尤其平價喇叭
基本上都無得搞,只有盡量較細speaker個volume,係windows+player開最大
想問下denon home 系列,我買左一對做pair stereo, 發現pair 左之後只有得返spotify 同heos 入面先有既 music services 先可以用到對speaker, Airplay 會無左
變左自己裝既tidal, moov , 用唔到
係佢限制定自己set 錯野呢❓
有冇試過係 Amazon uk 買喇叭?
平好鬼多
只要個塞低音反射口嘅海綿係廠方提供嘅,咁依個其實係非常合適嘅方法。淘寶啲牆角吸音綿買過,冇撚用嘅,因為好多密度太低,根本吸唔到bass
有機會係佢或電腦底噪,唔100%肯定,最好google 吓有冇人有咁嘅經驗

呢個類似 , 殘體 - > https://www.chiphell.com/thread-1970371-1-1.html
形容得好正
我就係呢個原因唔會塞棉入窿,就算有兩個 size,其中一個 size 中空都唔會用,
好彩我對喇叭低音唔太勁

反射窿向後,近牆,窿位對正後牆位貼吸音棉應該最重要,其次牆角 bass trap
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞