[音響撚]音響Hifi討論區(6)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
如果我想玩CAS,本身有部2.0,請問有冇D Streamer推介?最好有埋DAC,Budget 8K樓下
Cambridge cxnv2
Maranta na6006
Audiolab 6000n play
Bluesound node 2i
2手,lumin d2
全解tidal mqa
最近入坑 用緊有源喇叭 想問下 2-3k 有冇sub仔好聲
想問下 除左KEF LSX 外,仲有咩好似佢咁左右唔使駁線既無線 2.0
homepod 兩隻個效果又點?
未聽過, search 過呢對嘢古董嚟喎,個人意見,對嘢仲 work 的話留返佢,睇你有冇現有器材夾得佢好聲啦
有咩好推介?
https://www.youtube.com/watch?v=tJIj0Acq99o
可以諗下D部 或者allo usbridge signature
又平又正過大白羊
Ching 收貨未
有無包膠
有無人有興趣做一家人?

Thanks
我都想試下switch,但又驚無用
我覺得應該搵條普通工業線同 K stream 比較下先,試下有無影響,最重要聽下會唔會音色同音量左右唔平衡

如果聽唔出分別應該恭喜你,少咗一樣煩惱,亦證明咗對喇叭 master 同 slave 左右平衡方面做得好好
用緊,記得加埋lps
用緊linger+kecesp3
KEF 出得條 lan 線應該 tune 好咗俾用家餵部 LS50,呢種主動式喇叭分 master slave 最怕左右唔平衡,行 digital 訊號應該問題不大

行 analog 的話,我曾經有對 focal xs book 做電腦喇叭,佢老味音量唔平衡,自從呢對嘢壞咗後電腦喇叭我寧願用細合併 amp 推 passive 喇叭
想問下 KEF EGG Duo , 佢定位係PC SPEAKER, 擺廳係咪會唔夠力❓ 距離sofa 大約 4呎幾5呎
定係LSX穩陣 ❓
我都係播iPhone 同itunes 買既歌, 最主要 sound bar 聽歌麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞