[音響撚]音響Hifi討論區(6)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
各位好
想請教下
我聽歌用開CD機+Leben膽機+KEF喇叭
但部膽機得RCA input
有冇方法可以轉用手機藍芽都播到歌?
買隻藍牙接收器就得,例如依隻
https://ifi-audio.com/products/zen-blue/
唔該哂
入門AV Amp有咩好推介
本身諗住買Yamaha A1080
點知原來早兩個月通利特價清曬貨
Prefer Yamaha/Denon
想入手Elac Vela403 聽歌睇戲,有無巴絲有用緊? 好選擇嗎?
新手求教學 想買條3.5mm線連電腦/iphone同$2000既藍芽喇叭 應該買條咩價位既線?
唔想買條鴨記10蚊線 買條幾千蚊既既錢個喇叭carry唔到就更加on9
聽歌正,睇戲應該差D,無乜BASS
33有條友賣水貨,唔怕可以試試
thanks, 問左佢叫價$168×× 同行價差唔多無吸引力
行價而家咁平咩?我記得好似20K以上
BTW,條友都賣貴咗,唔知係咪因為EUR升,之前15K左右
轉咗支那公司做代理嘛,前代理出名貴
唔怪得,以前ELAC好多買日/歐水貨
座地都係咁買返嚟
想問下家下用緊egg duo 光籤插電腦onboard sound card
諗緊升級係直接換lsx好定買隻dac定加張soundcard再換lsx 好啲
有冇人玩raspberry/ tinker board?
想問下我用梗audioengine A2+, 岩岩買左個kef kube8b sub, 線方面係 LR RCA A2+ out 去 kef kube8b in. 想請教下用哂LR 既情況下crossover 較LFE好定120Hz - 140Hz好?
新手岩岩入左對KEF EGG DUO 想問下師兄們有冇咩煲機音樂推介同煲幾耐左右?
屋企有JVC sx-911
有冇擴音機推薦
小弟新手入坑 打算入手Cambridge cx81+CXN(V2)玩串流。 喇叭打算2手 B&W 705 s2
2萬樓下有冇喇叭推介?
Pmc
想買Audiolab M-DAC+, 但依家買5年前嘅product 會唔會有D odd
雖然我唔知佢會唔會出下一代
但買完無耐就出既話,你接唔接受到先
利申:用緊M-ONE
因為做到hkd6000好似好抵玩
但其實我只係用緊對kef lsx
佢個內置解碼器真係好廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞