[音響撚]音響Hifi討論區(6)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
聽過呢個系列只係有聲出既傢私
想問問有冇803d3用家?
Class A 300w 推 今個月多左2000電費
300w class a
由朝播到夜晚?你果部咩機

我class a, 60W + 60W (8Ω)/stereo, 120W + 120W (4Ω)/stereo
冬天長開standby 全屋都係交幾舊水
細佬才疏學淺,好想知巴打用咩 amp 咁食電
我一個月晚晚開 10 個鐘冷氣連其他家電,total 都係千幾蚊電費
獨立電幾問

本身電箱拉左一條線去牆身其中一個英式插蘇
而家想將個英式改美式孖位 但如果amp直插牆身受到嘅干擾會唔會比我駁拖板/電處大?

定係我保留一個英式蘇 之後買個平衡隔離牛個效果仲好?

有考慮過拉獨立電箱 但如果過左大制先拉係咪同我而家所謂拉條獨立線分別唔大?

利申 amp同喇叭都未買,轉美式嘅風險同安全問題全部都知

清用300W Class A 擴音機?

我用緊30W Class A 合併式擴音機咋
漫步者Airpluse 80/100/200/300/300pro 可能好啲
純粹係現有現箱拉條線出嚟其實係咪無意思?

如果大制後先拉個箱出嚟 同就咁拉條線比效果大唔大

我個牆蘇應該夠位 如果換可能換sine果隻
我哋才疏學淺姐,可能人哋部Amp用三相電唔使限13A max
屌打左多個0
我class a, 60W + 60W
唔知咩事費單多咗$2000
自膠左 sor
自膠左,sor
市面上有冇邊部network streamer 支援Amazon Music HD?
805d3 用家表示羨慕
2000蚊電費
Amazon hd 音質好過tidal?
小心燒電掣,屋企火燭
Thx v巴
我一陣試下可唔可以電腦via NAS play 去喇叭
我用緊Hegel h390
買左幾錢? 提升好大?
原來安橋新出o既串流擴音機支援Amazon Music

https://www.hk.onkyo.com/tc/product-details.php?id=29

呢部o野賣$7980, 睇上去睇片聽歌串流都得, 好似幾吸引o甘, 有冇人用緊?
好似total4~5k
提升大,cas 必需
NAS, switch 同 router 都落咗LPS?
有無試埋加鐘之後點?
同埋有隻差唔多價既N8 試過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞