[音響撚]音響Hifi討論區(6)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
但3 4k買到adam 啦喎
買到t5v,不過應該大過a3x少少
拎咗部zx300 去試 得A5+ 可以試,點知detect 唔到藍牙
駁dac,dac駁電腦
想有質素影音分家是必須的
我平平地買對denon home 聽歌都好聲過sound bar
咦係喎應該係t5v連埋先係4千左右
再唔係儲多幾個月錢先買
2K 主力聽歌+雜用有咩推介
加多2k上adam t5v
加多3k上adam a3x
Iloud mm好似都唔錯,不過唔知幾銀
2k好似唔上唔落咁,等睇其他巴打推介
budget 2K 加多2K 成個double

買一邊算
Gotham speaker cables 邊度買平?有冇price list? Thx.
有無邊度2.1 喇叭推薦放係房用 我無乜研究過喇叭 因為我玩開Overear多 想平平地2000左右買隻番黎用
而我有部枱DAC+AMP想經佢出聲 有無idea? Thank用緊呢部
Gotham 的話去 labkable 比較好,話晒係代理

可以上 https://www.audioaccessoryhk.com 參考價錢
唔好諗,a3x
聲音取向唔太清楚,未試聽過,我聽返嚟就通常玩過 Adam 嘅人中會中毒,好少會彈呢個品牌喇叭質素,有舊同事玩過,升級咗都唔捨得賣住,二手價嚟講,賣返出去點都比較保值
大家入有源會用返佢內國M?定另外再買M 推,
wireless 大家會買streamer 前後解決❓
2k加個double都應該唔難嘅
個人覺得有budget直上好過升級,除非工作上需要或者有急用啦,喇叭真係普遍一分錢一分貨
有源喇叭好似一般冇得畀你再駁amp玩,想好聲啲應該係畀個靚前級或者dac pre
yamaha 有WCA50 3000搞掂, 再唔係 blue sound node2i, 4千有找
但想問下 , 你地講既adam 呢隻布源聽歌OK❓假設前面加左 wireless pre out 入
聽spotify ,moov 16bit
邊到多款試
2千蚊 2.1有源喇叭,除咗edifier 嘅真係諗唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞