[音響撚]音響Hifi討論區(6)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
仲有cms 果套
ls50都out 筆, 咪玩我啦師兄, 呢對3皮野
唔好介意,無線啲聲其實差唔多 都係賣樣賣方便 簡個自己中意就ok
過幾日volumio有lifetime plan,限200個

https://volumio.lpages.co/myvolumio-superstar-lifetime/

真係無比較無傷害
係衛訊一口氣聽完egg 同lsx, 真係兩個LV 黎
咁又唔係嘅
你聽得出分別係好事,入坑第一步,恭喜恭喜

egg 我聽過第一代,衰 d 個句難聽到嘔

仲唔嗱嗱聲入對 LSX?
我試個環境有啲嘈(德福), egg 直頭要iphone 推到好大先叫有聲, 人聲(頭先試梁靜如)egg 明顯曚同高音上唔到, LSX 就IPHONE 一半已經極有力極大聲,人聲明顯清過隻蛋
我未試曬 其他wifi speaker
我仲想試埋 B&W flex 同demon home, 豐X 有隻B&W 擺出黎, 但連bt 都無唔知點試, deno hoome就間間都唔見
仲有想問下近期大熱既sonos , 佢隻one 又係可以pair 當一對2.0, 有無試過點,個樣就平平無期
但爬曬文 , 我又好驚 LSX 中間無PAIR 2.0好易斷
Sonos,我嘅角度佢只係一間主打無線裝置公司,佢無線,多區方面解決方案係 ok,但講聲我認為就一般,有時間可以試聽一下無壞
用緊play5嚟做電視喇叭
無聽過其他SONOS,不過聽歌應該唔係好啱
兩隻sonos five 正到pk
sonos 5仔同天龍250幾乎同價
我都有用呢粒墊喇叭腳架
部 amp 無墊野,想問下日本城 12 蚊嗰 D 墊有無用?
新手一問
而家喇叭用緊audioengine a5+同S8
電視係sony 43x8000E
想問下2.1 主要用黎睇netflix youtube 聽歌 tidal
有咩擴音機可以介紹
定係冇需要用擴音機
Polk Audio RTi6聲掂唔掂?
1對JBL 305或者Yamaha HS5,駁電腦用,聲會唔會好過1對b and w flex或者homepod 。
Yamaha果啲雖然平,但好似Pro啲咁
平平地可以試下,我感覺上墊 source 器材分別比較明顯,特別係 CD 機
無需要,就算加個前級都只係多舊魚
除非你玩到好高級嘅主動式喇叭啦
有冇人知Yamaha nx-n500邊到有得買?

price.com問過幾間都冇貨
通利?
通利而家好似冇賣

price得一間黑店話有貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞