[音響撚]音響Hifi討論區(6)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
幾錢?
考慮下chord?
佢兩間有合作過,應該夾既

所以少人玩一體機,總有一part係唔得
想問下我有kef lsx, 但部ps4 slim無光纖output
本身想駁去電視再用電視光纖出去lsx
但電視機掛牆, 機背插咗光纖會頂住牆
想問下可以點做?
係咪有D機可以做轉接位?
我乜都唔識
thx
如果用lsx會聽mqa既話係咪一定插dac好啲有冇啲咩推薦
有啲嘢想問下巴打 雖然唔知有冇off topic

想問下呢啲cd player可唔可以連自己屋企有線嘅喇叭?如果連到嘅話係咪用3.5 input output線就得?

MUJI 呢款好似咩插頭都無啵
就算唔係muji嘅話 我見其他款條線隔離會有個3.5窿插
想問下LSX應該點插電腦先入聲.....我用EGG DUO 送果條3.5 AUX 插底板個S/PDIF完全冇聲出
係啲外國論壇爬咗好耐文
決定都係平平哋買topping e30 + 贏國膽機玩下味道
反正本身隻lsx 清過清水,應該唔會搞到爛聲
平嘅一定係ifi zen , 不過講真我最近喺度search dac 先知道Mqa 存在
PUSH下咩都試晒咁濟電腦都係冇聲
反而用手機開藍芽MODE同WIFI MODE先出到
但係如果插電腦用usb 插ifi zen再rca to 3.5mm出去lsx既話啲電源訊燥會唔會好大影響
買個 hdmi > 光織(聲) /hdmi(畫) 的轉換盒, 唔介意淘的話 幾十蚊有
S/PDIF 行 digital 架喎,插去底板 3.5 analog 頭梗係會無聲
可以插其他 analog 頭或者唔用 3.5 買條光纖駁會好聲 D
S/PDIF 行 digital 架喎,插去 LSX 3.5 analog 頭梗係會無聲
可以插底板其他 analog 頭或者唔用 3.5 買條光纖駁會好聲 D
謝了 買番條TOSLINK線就搞掂 但用左1日之後佢個有線MODE突然死左
右喇叭得藍芽WIFI 同無線MODE先有聲
想問下有冇人寵物會咬抓個hifi,如果有 有冇咩方法解決,
請問一下
我前年買咗套Sony N9200
發覺近排出唔到bluray機個menu畫面 ,得聲出到
拎咗去check 話HDMI output粒晶片壞咗 ,
零件又停咗產,想整都整唔到
想問下外面有無師父識得整返好
唔想套音響玩左兩年未夠廢曬武功咁
新手入門
筆直大約15k-20k
想執齊一set 用黎聽黑膠
有無鋪頭推介?
我最近想買套LS50 Wireless,唔知邊道平D?
呢個筆直唱盤最好有內置 phono amp,初玩黑膠的話應該都係 teac,teac 的話好似得 TN570 可以調較唱臂高底,升級唱頭問題不大,除非你好深入咁玩啦
喇叭睇下你想 active 定 passive
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞