(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區84

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
我知用straps 個背係好feel d 但grip 力 都好緊要 個人認為
我都知有健美佬唔care 但同樣唔可以忽視
屋企支單槓用左兩年 , 近來開始屹屹聲 , 可能要換過支
政府仲限制香港人自由幾耐 你禁咁撚多 d 人都係照出街 今日早餐堂食仲爆撚哂 好心開返尖啦屌 有撚哂消毒既野 個個戴罩會高危得過堂食?
唔會開
死心啦
同埋陪幾多公帑比d 禁左既鋪 真係哂鳩哂d 錢
你依家派多次錢比市民買口罩好過啦
室外要戴 我郁d 又濕左 一日要換幾多個至夠
會有咩問題?
握力弱無問題 我自己接受唔到個背跟唔上握力囉
應該話差太遠
所以握力唔夠就唔好練背住?
點解又要想嘈交 我只係想帶出握力連住背 因為有拉背帶先可以忽略 你推胸想進步會唔會唔操3頭
唔過份依賴,我完全認同你
所以我會叫人根據情況去用,而唔係叫人咪逃避唔好用。
我幾時有話唔好用straps 你手握力夠洗乜用straps
我操背唔會用 除非拉4餅dl 先開始用
我做snatch clean 唔用我都驚sin 手 唔係grip 力事
唔會,如果三頭阻住我臥推我仲會練多啲close grip . 咁三頭未跟到係咪唔好做夾胸?

有冇興趣叫佢想snatch進步就唔好用straps?
佢都用咗喎。

我冇想同你嘈交,我好認真問緊你。呢度好多新手睇,如果你講嘅野唔清晰,有前提又冇講清楚係會誤導人。
點解你要逃避?

唔關grip力事但用拉背帶就唔會sin手,咁個拉背帶係比咗咩支撐比你?真心想知。自信心?
唔好打啦
要打就去練舞室打
點解你四餅dl就開始逃避?

喂 咁你三頭唔夠可以操多d 但grip 力唔夠唔可以操多d?
從來無話過唔比用straps 係你一直set 定我話唔比人用
同埋你既語氣係批評同judge 人 咁叫無問題?
屌你 係我80%以上對我黎講係重 有話唔可以用?
ok sorry 我誤會咗
我以為你話用straps 係逃避,原來唔係
咁你講緊咩行為係逃避?因為前臂酸直接唔練背?
基本引體既握力都唔夠對我以言係好大問題
唔撚夠grip 力 連基本引體第一set 都要用啊屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞