(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區84

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
https://youtu.be/tXA3r9pOGnw

又係睇地板都知有錢人果隻
kofgym個比賽咁玩法唔傷都偷笑
佢屋企好似酒店
係囉,第一條片以為佢係酒店拍
點知原來佢屋企黎
又乾身,實食唔少女
唔係酒店?邊有人屋企會整到咁嘅樣架
跟本全部淘寶野
我架車都係
除咗Deload Week, 請問各位師兄嘅Rest Period會選擇休息(唔會進行重量訓練)三日定係一個星期?
第一次聽rest period
點解會需要?
我睇YT兆佑建議定期(通常訓練第四週)設一個休息週幫助身體回復,但如果休息一個星期會唔會太多?
唔識睇真係咁差咩?
所指既Deload Week唔係指完全休息
係呢個week既訓練量降到50-80%
而且係指你前面3星期操到至死方休先需要
你要恆量下你訓練強度 如果你平時強度都唔大平時既休息日已經夠恢復 咁deload黎無意思 單係人講呢樣野好就好 要根據你情況而定
我覺得唔算差 係中胸條溝分太開姐
但都無乜野
唔該晒
係屋企無rack剩係敢做front squat, 以前未做過
想問power clean 上去之後係咪只可以用2/3隻手指接bar, 唔用夠4隻手指好驚會跌咁
同埋front squat 時wrist係咪唔應該有任何攰/痛? 我已經盡量晾係個前膊度但做完都會有d唔舒服
唔係,我由兩隻手指做到可以全包

youtube打 front rack mobility

認真做,有幫助的
btw , 做唔到全包好難full clean
但都好睇嘅 係條 sternum生得粗啲
冇乜影響 佢胸肌已經練得好睇過99%嘅人
全包係指所有手指都包住枝bar?
我因為唔係好識power clean所以而家上到膊之後係OHP起手果個姿勢先, 之後先甩返隻手指出黎同舉返高個elbow修正做front rack position
係,五隻全包
ohp接桿如果再重啲會好難搞,反正你要做front squat 都係要執個front rack 姿勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞