(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區84

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
訓下Rest Pause 訓練法
做60秒 抖10秒 40秒 抖10秒 20秒
60+40+20係一組
做3-8組

如果都唔得 就代表個重量真係太輕
一係就加重 一係就轉負重掌上壓/負重dip
上次close gym都試過,drop set 推胸完全冇料到
不過你比你提一提drop set發現好似未試過drop set dB fly黎緊試下先
係你重量不足既情況下
增加代謝壓力最有效
你可以參考下條片 將動作轉啞鈴版

https://youtu.be/AN3HMYf2wDA
做Dumbbell front squat手踭同膊頭辛苦過隻腳,又驚甩手dumbbell掟爛屋企地板

網上圖片
如果你一隻啞鈴夠重
做Goblet Squat都ok
就係唔夠
咁一係試下直手用手握力揸住做
當練埋手握力 好過放到膊痛
師兄50磅熱身咁勁
你屋企買對100磅咪得
試下放背囊?
我擺喺啲有腰帶嘅行山背囊度
Squat幾穩陣 係起嗰下麻煩
呢招ok wor
搵張枱放背囊
跟住蹲落封揹再起
咁應該唔煩
想問下有冇師兄用過而家ig shop賣緊個d引體bar?姐係頂住係門框中間個隻,佢寫到話越重越安全
ig賣既姐係淘寶
寧願貴多少少買迪卡濃
200蚊 普通引體完全無問題
Front Lever Raises/Muscle Up就有機會跌
我比較認同你睇法 因為我曾經係果個基本pull up都用straps嘅人 變相依賴咗straps無機會練好手握力 雖然而家都係好廢 但都盡量唔用straps
想問floor press點踢個db上去
新手一問,減脂期一個月平均減幾多%先唔算below/over,個range大概幾多至幾多%?唔怕below但怕over傷身體
坐低先 拎起個DB放上大髀
之後大髀踢上心口個DB咪上咗嚟 之後瞓落去就做到
但迪卡農冇貨,諗住係個間accstore買算
各位巴打
可唔可以講吓你哋操胸幾耐先有成效
預測
炒蛋x3=250(約100g)
炒椰菜花=50(約100g)
煎雞排=200-280(約150g)
唔知你煎雞排落左幾多油同其他配料
約500-580

香港有無依類掛門既bar? 屋企道門太窄用伸縮BAR唔夠位做闊手
成效指乜? 有個形定係識震波
形就ok
操返三兩個月應該點都有啲變化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞