(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區84

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
有激素同有激素有咩分別,食落好似冇咩唔同
Gym唔開依家連inbody都無得做
有無link
我都係今日第一次試做, 唔係好識發力成日上唔夠高
前臂攰 試下用拉背帶,再玩輕D
可能你背肌發力未足握得哂
abouthai 啦
用緊類似 換餅換到傻
不過都冇計 今次肯定勁耐
手握力弱 練下grip strength 啦 咪逃避
貪佢可以加長當bar玩同夠平,唔夠重加條橡筋都已經好好用,有得操野已經好開心
唔得,好難扭
扭完已經成身汗唔想操
係,用腰帶都係逃避撚
核心弱就練下核心啦

練下腳踝活動度啦 咪逃避用舉重鞋

練下四頭啦 咪逃避用護膝

練下deficit deadlift 啦 咪逃避用硬舉鞋

練下集中啦 咪逃避用smelling slats

如果手指短 握力追唔到背力好常見

straps又唔係貴 買一對練到握力跟唔到就拎出黎用都冇壞,又唔係叫你由熱身就開始用

如果唔用straps變成一種教條,反而係逃避咗背部/硬拉嘅訓練

健力/舉重競技者係最唔應該逃避握桿力不足嘅人,而佢地都普遍會用straps訓練
https://www.crabwarehouse.com/products/pvc%E5%9F%BA%E7%A4%8E%E5%95%9E%E9%88%B4%E5%A5%97%E8%A3%9D-%E7%92%B0%E4%BF%9D%E5%8C%85%E8%86%A0%E5%95%9E%E9%88%B4-20kg-30kg-40kg

想係屋企做 唔介意換餅 呢隻夠唔夠做?
Decathlon無晒貨...

另外bench想買張靚啲 預2K budget有無介紹?
唔想TB....
50kg set使用中
換餅算快 支bar質量幾好

但係個扣真係好鳩
要垂直個dumbbell嘅動作 例如goblet squat, hammer curl全部都危危地
我覺得單練健美既話拉背帶拉背好有用
聽講 打激素 d雞會 快d長大
唔知係咪真 要等其他巴打解答
你呢套咪又係淘寶貨經人隻手幫你淘會好feel啲?
費事賣廣告了,但我最平買緊$65 1kg泰國皇家農場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞