(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區84

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
等巴打評論下啦唉你諗野真係好撚奇
我公道d咁講下自己意見啦
我就個人都唔會為左做多兩下去用straps既
我個人都幾著重功能性
如果覺得因為握力而搞到引體做唔夠背
我會考慮用其他方法再加強個背
例如引體完再superset拉背咁
不過當然健腦巴所講既用straps去引體練背
再其他動作加強握力其實都係唔錯既方法黎
總結兩位都無錯 打和啦
最緊要係大家都明白練背都要練握力
你個人鐘意一齊練又得
分開練又得 有練咪得囉
yeah 我都唔覺個分歧真係咁大
唔好忘記我地對事主一無所知
幾重?練咗幾耐?row緊幾重?
我地都唔知
200g 椰菜花炒蛋(3全蛋)+150G煎雞排(去皮)
大概幾多KCAL
我只係簡單想帶出好多人忽略grip 力 而從頭到未都用straps 造成依賴性 搞到連引體既grip 力 都無 如果你地覺得無問題既 你係極端例子 fine 都唔關我事 你既事 只係好心比個建議 都有人屌 我講逃避既2個字 只係想話好似bench press 卡關 要練多d 三頭 因為grip 力帶動二頭 前臂二頭勁d 拉背都更強 苦口婆心 都要比人屌
係咁針逃避字眼唔知做乜鳩
完全明白
所以我都讚同你所講 握力都一定要練
係健腦巴誤會左
佢又真係太暴躁既 即屌左先
因為我都係著重functional d 唔想每part 咁練 同埋無人會專登練grip 架 除非powerlifter weightlifter 或arm wrestler
你地兩個鬥氣鬥到已經搵位入對方
其實你地都明對方無錯 鬥氣姐
健腦ching好冷靜
佢由頭到尾所誤解咗牙frog個「逃避」
好撚難溝通 好似d 執著既撚樣好難頂
我係第3類專登練grip既人
就係傷過tfcc既柒頭
Sorry 囉❤️ >Q<
kofgym出左新片
唔好鬥氣了 齊心屌下kofgym
驚你爆血管
上次健腦ching同安ching嘈ppl係咪近期流行已經係咁
佢係咪好鐘意撩交嗌? 係第幾個post
新手問 點解引體一定要反手
真係極哂精神時間 嗌無謂既交 所以咪問佢係咪好撚得閒 肯定唔洗返工
叻仔 會練grip 力
以前無練grip 只練hypertrophy 好似個人無乜堅既strength
btw 無知一問 tfcc 係咩
550-650左右
睇你用幾多油煎同炒
tfcc係手腕既其中一部分軟骨組織
因為果個位無乜血流通 所以要勁耐先好
作用係穩定手腕
傷左後如果握力唔好 好易再傷返
我咪話你練hypertrophy 係咁用straps 無所謂
但會唔會第一set 引體都唔夠grip 力 我只係覺得奇怪 我覺得正常唔洗用 佢就屌我唔比人係極端例子 岐視人
唔記得了
個個po都係咁
我覺得佢唔係真心想嘈交
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞