(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區84

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
我手腕以前同人拗手瓜都整親 都係練好握力少痛好多 好返vd多
其實算唔算真係嘈交呢,同埋咁樣討論係幣大於利定利大於幣呢,視乎你點睇。
但你唔比我有咁既standard 要judge 我呢 係咪到我理解錯
以前嘈到有人自貼 不過佢好撚大隻又好乾
唔開名了。事主仲係度 hehe
所以握力真係好緊要
視乎你點睇。
癡線我得十五歲,返咩工阿
放暑假啦
我覺得難d可以用多d背脊成串肌肉,冇必要既單純我自己喜歡姐
你哋打丁密唔密
我自己覺得反手食多咗二頭
正手感覺上用多啲背
仆街,柒左我本來係想講要正手點知打左反手出黎
仲以為你有特殊基因身體構造
個腦同手指有d唔協調咁啦
有樣野想問好耐
其實一個動作4 sets個重量應該要一樣定唔同?
如果db bp每邊最盡堆到50lb
咁應該係4 sets 50定係35 40 45 50咁定係40 45 45 50呢?
4set 50做到,基本上唔洗諗後面果啲
有無師父考過precision nutrition level1?值唔值得讀?
感覺上應該冇咁多?
唔肯定
三隻烚蛋已經200幾
150g去皮雞扒起碼250
椰菜花當30

剩低就係炒蛋同煎雞扒嘅油
炒蛋超食油
打和啦
做唔到
第1 set拎50嘅話10 reps都得
如果4 sets都50最尾得4-6 reps
但係如果35 40 45 50或者40 45 45 50嘅話一開始嗰1,2 sets又可以成12-15下
定係需要抖耐少少
我set同set之間抖50秒-1分鐘
Try 2min
你有無training partner?
有既話就第4set6下 跟住4下佢幫你手逗
無就其實第4set盡做就可以
或者你第4set6下後換輕d補多4下
唔好為左之後果組而頭幾組留力
每組都接近去盡佢
變重量咁做叫drop set
但drop set用意唔係比你用黎留力
係爆盡左再繼續去
每一組都唔要留力比下組
最多留1下既力係度求安全嫁炸
就算你第4set得6下咁又點?
6下係堅砌咁就ok了
6下盡左好過留力做10下
如果自己操冇spotter
頭幾組係咪向心變慢嗰下就停
最後一組failure
有Gym room個陣用開50 磅dB 熱身推胸推膊

Home gym極限暫時得50磅db,已經做緊1下7秒上落15下,再接飛鳥/飛膊

已經R哂頭點樣加訓練難度有冇咩建議比到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞