(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區84

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
不停話鳩人咩逃避=唔比人用straps
#198 你自己講過乜撚野
做咩同我loop 一陣你會唔會又問我呢個點回應
然後你#200回我

唔撚夠grip 力 連基本引體第一set 都要用啊屌

所以呢個係你覺得唔可以逃避嘅標準
我唔同意,我覺得唔應該比握力妨礙其他訓練
屌cls 好似係你loop 係咁針鳩我逃避呢個字眼 你係咪有幻覺
#200 唔係你黎?

唔撚夠grip 力 連基本引體第一set 都要用啊屌
哇 咁80kg for reps 用就好撚有問題既

點解唔可以練好 grip 力 唔洗第一set 引體用straps 呢
屌你真係無限loop 講幾撚多次
仲嘈緊
好撚有問題係你講,你仲形容係逃避
我就話需要多啲資料了解下

如果事主得50kg? 咁拉80要用好合理喎
咩資料都冇好難落判斷
所以我唔會話人逃避緊囉
你問下d 師兄咁基礎既引體grip 力都無 我覺得基礎就唔撚比 話唔比人有缺陷 而你覺得80kg for reps 係人地有問題 屌啦星 唔撚係雙重標準啊
你可以覺得係基礎
但唔符合唔出奇,唔可以問都冇問多啲資料就話人逃避
屌我講既逃避係話正常人係唔會咁快fatigue 而fatigue 係因為grip 力弱 你又拎人地係廢架啦有缺陷點解唔比人用
我講既逃避係唔好因為grip 力弱而唔練 我自己有咁既standard 你又可以judge 我唔比有咁既standard
因為唔一定要係引體果時練握力
我係反對嘅
你話你唔會因為做多一兩下引體而用straps
我就覺得要用
我識無乜點練既女仔頭幾sets assisted 引體都唔洗用straps 姐係用straps 頭個sets 既仔就有缺陷?
如果你講緊佢個案例,根本都唔知佢row幾重,自身體重幾多

點可以咁快假定人係逃避
缺陷?
吹太大了
握力弱只代表一樣野

就係握力弱
仲未嘈完
我用貞操帶操完背再另外練手握力得唔得
幾撚時話引體練grip strength 你loop 撚左幾次
我都話你鐘意點操我無意見 我只係比建議
你可以收皮未你自己loop 上去自己睇下講過d 乜 你話唔比人有極端例子有缺陷
精神失常
想問下大概175cm既師兄可以bulk到幾重?依家樽頸位卡係68kg,骨骼肌33kg 再食多d卡路里只係增左體脂
好撚cls 自己幻常假設幾野 自己不斷係咁吹 連登仔真係好撚得閒 cls
如果握力唔夠
照做
本身可以做十下,依家得八下
係咪握力訓練強度大咗,背部同二頭嘅訓練強度低咗?
真係咁難明咩。。。
有極端例子有缺陷
意思係有蘋果有橙
唔係話有蘋果代表你有橙
得我係連登仔你唔係
得我一個人係度up 你冇份

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞