(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區84

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
師兄我錯了
你去邊度操野?
咁你啱哂啦 你破400
如果無一個基本既標準 剩係賴自己身體做缺陷 而用其他野幫 係唔係藉口?
我明你講咩
如果一個人deadlift 80kg for set 用 straps
我都會覺得奇怪嘅
所以會想知佢嘅情況
需要了解多啲
乜撚野堅持唔用 我grip 力夠係咪又唔比堅持唔用
我覺得唔係
我左手冇中指同無名指,我唔用straps 1rm係70KG (with chalk)
我唔用straps 完全練唔到野
當然唔係,講緊握力比其他部位都更快收皮果時。
屌你 你假設左我話 唔比用straps 我講乜撚野
你係全程假設我唔比人用straps 就算fatigue 都唔比用 用straps 就係懦夫係咪
一開始係我誤會咗你完全唔比用
但後來發現係 有一個最低標準好似第一組引體或者1.5倍體重以下都唔俾用
我同你嘅最大分歧係 有冇呢個最低標準
拿 你又曲解我意思 你究竟係理解錯誤定點 我話你連第一set bodyweight 引體都用 你覺得無問題 我收皮 同埋我話你鐘意點就點 你覺得無問題咪無問題囉 我只係比個建議唔好咁都要濫用 你又係到屌 我都唔知你想點
第二咩1.5倍體重我幾時又講過 你屈完未
咁你又話人80kg for reps 你會覺得人地有問題既
因為係常見範圍之外
所以下一步應該係需要多啲詳情黎理解
唔係叫人唔準用,用咗就逃避
我幾撚時有話人用straps 係逃避撚啊屌 你有得講話伙覺得咁就唔係常見area 內 但引體做第一set 用straps 就唔可以常見範圍外你會唔會好自相矛盾呢
其實龍門真你任你擺 你有自己既標準就得 我覺得仲要高門檻過做引體 你係80kg for reps 唔係1rm 喎
中途我有問過你個咪逃避係咪唔係講用straps ?
你係假設我用straps =逃避 你無問過我 然後我意識到你理解有問題 我都糾正你個腦有問題啦 你依然自己覺得人地係就係
咁你個咪逃避講緊咩
喂你都有標準岐視人架wo 點解人地咁既標準又唔撚得?
點解人地做80kg 用straps 有問題?
你針乜撚野?我講撚左逃避係唔好因為grip 力弱而忽略 屌啦星 好撚辛苦同你講野
呢個又點回應
你係咪精神失常定點
[img]https://na.cx/i/EL6SxPC.png[/img
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞