(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區84

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
一search 就有 有啲想買 但驚飛出黎😹
近排扭鐵餅都扭到手軟😹
用緊插餅果啲
做kb clean同push果時會銀住前臂
幾錢 好大塊咩 我見插針果種穩陣d
其他
Hoo 係可調
啱啱睇錯快調
扭鐵真係冇心機做
所以我較定手同背一個重量 唔再郁
唔係牙
係佢有好多個位插細餅
但有時做啲上膊會做得無咁重
會拔左啲餅佢 咁最上空左個位嘅下一塊就會銀住隻手 唔知你明唔明
新手垃圾毒撚
想扮人學做運動求教

屋企有啞鈴 有唔可以tune的長椅
點練背最好
仆街,有同事疑似奶野
Bent over row
Chest supported row
單手雙手都得
完全明 我而家dumbell >20 kg 如果做bench press
上腳時會打直會插落大脾 好⼂⼀⼃⼂⼀乛
我有試做Chest supported row
但原全平訓做
我鎖唔到背
one arm dumbbell row
買咗罐power whey isolate,佢每日建議份量係30g protein,咁我係咪可以食double?

呢啲粉原意係咪for運動嘅extra protein intake,如果我當日常蛋白所需咁食又得唔得

Protein is protein 落到胃佢都係分解吸收 無話日唔日常
你鍾意幾時食/食多2-3個serving都無傷大雅
試左做prone y, prone e, prone t先
先空手做 然後1.25kg咁加
其實唔係,胺基酸有十幾廿種,唔係個個蛋白質來源都有齊嘅,不過whey protein有齊肌肉增生要果幾樣,攞黎當補充劑維持/增長肌肉冇問題咁姐
補充劑
完全取代日常不建議
又未去到完全嘅﹐可能佔一半以上﹐不過想知有咩壞處
Vitamin n mineral係零 一兩日都唔大影響 但唔好長期當係main protein intake source
所以食到肉就食肉 食唔夠先飲粉補數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞