美劇集中討論區(38) Killing Eve S3 | The Great | WWDITS S2

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
佢一路撩女警我真係O咗,仲撩到去bar唱歌俾人聽,講返劇情,Fiona死的有啲勉強,只係為咗要推進劇情,得返一集唔知點收尾嘞!
未算好高果隻
但平時睇我又覺得佢有返咁上下高
唔會覺得佢細粒

佢條佬仲後生過橡膠穎
頭盔唔怕戴 因爲又睇到樓上既S1圖 佢都係扮野個時
再睇覺得絲打有機會啱
normal嘅V係殺人唔眨眼殺人不留痕
今次行動嘅佢對12黎講真係好唔normal
點都好,V都係好慘 就算係扮野都一定係真情流露
如果係扮野就好似幾醒目
但同時如果係假又令到佢喊個震撼cheap左
雖然v嗰幕好慘 但係我都prefer嗰幕係真
嗰幕show到v由一開始feel nothing 到依家唔想再殺人 淨係想有人愛佢 帶佢走

我都覺得係真
又諗返起佢S2 finale比人拒絕到依家
雖然成日都講佢慘
但真係好慘 點解冇人要佢
講起都想重溫下

睇見佢果陣拎完獎d相都好正
一提返emmy諗起佢贏左都會開一開心
好實至名歸
果隻
食硬你 無謂再多餘反抗既勢
月台劇照
呢part世界級
佢寫d劇本真係好正除左最經典果堆moment
我都好鐘意呢幕豬仔
估唔到pwb對豬仔都有情意結

今集玩大左
雖然有時創新係幾好
不過都想跟返s1傳統
S1之後無見過佢咁強
比番咁強勢自信既V我
冇人冇物得返K可以痴
但上次人地都講到明 佢唔係真屋企人
S2 kitchen scene 都有強勢過 拎住把刀講will you give you everything I want
點知人渣eve打完齋唔要和尚
佢男朋友都係高質writer
依家差唔多次次出場都暗示佢個心比人嚇得多
好掛住佢S1果種瀟灑
就算得自己一個但乜都唔驚 笑下就算唔會咁易比人hurt到
走數走到依家
真係好慘
嗌YOU ARE MINE嗰句真係

S1好瀟灑好cool嘅V已經冇咗
而家獲獲都係比佢愛嘅人hurt
我覺得k對v嘅態度就好似對一個比較好嘅同事咁 平時冇野咪大家相安無事 但一涉及到啲私事或者關佢自己啲利益嗰陣 k就好明顯唔會想侵v玩
由s1e1開始 嗰陣v問k要唔要stay n watch a movie, v都已經知k會答唔得, 好明顯k一直都唔想同v有除左同事之外嘅關係
而家overuse大字 一大特色就咁破壞左
可能係剪片條友想加大字又搵唔到位加 最後就求其搵啲位sip
Niko句piss off forever又係奇奇怪怪
仲有第二集嗰個神奇intro
出左一集又消失左
Editor:我鍾意玩野呀吹呀

個intro都可以解釋做e1 wrap up前一季 而家第2集正式開波

但係今季style真係好唔統一
有集地名轉細字配打字機聲既style都係出現左一集就消失
然後第5集開始又無喇喇係前面加credits
佢個驚訝樣好鬼正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞