美劇集中討論區(38) Killing Eve S3 | The Great | WWDITS S2

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
佢個反應好微妙值得研究下
finale係咪真係好唔掂
我都覺咁嘅故事寫一季都夠
麻煩pwb下季救場
Sherlock最後嗰季真係
佢都係幫朋友先掛名啫
其實寫得太散。每集睇完都冇乜感覺,冇重點咁。係得Pwb出場先好左!finale真係唔知想點咁,個storytelling好弱,東講講西講講咁。
但今集007有個女黑人
好似係咪傳佢做女bond
jodie拍動作戲實瘋狂ng記得之前睇過佢話拍ke啲輕微動作戲都要ng一輪
我睇戲要專心睇 唔想比野食distract
爆谷勁滯 同friend買親次次食到一半就唔想食 然後互質比對方
典型愛情片場面
正能量
我鐘意呢個睇法
笑死 你次次都話佢動作戲唔掂
可能操操佢又ok呢
想像下如果pwb係自己best fd,之前拍住上一齊開fleabag ke
諗住單飛開劇,pwb無限量支持自己仲上埋鏡
但結果套劇比人插到一棟都冇
家陣應該會覺得 沒有pwb自己係零
係唔係因為肺炎cut咗集?
個結局我覺得係realistic嘅,不過通常都係鍾意FF嘅結局多啲
差在係execution,有好多嘢要解答但全部唔講,係要chok個S2出嚟,又唔係一定有嘅
而且角色寫得太asshole,終於明點解要cast兩個咁likeable 嘅演員,明明好好戲,浪費哂

仲有我其實覺得PWB條故事線好廢
我覺得睇到中間就發覺前面其實太慢
然後中間冇乜特別嘢發生,或者好拖
PWB個角色根本唔需要搵佢做,又係幫朋友

所以都唔係淨係finale差,係overall相對無聊及拖泥帶水
Dark Season 3 | Date Announcement | Netflix
June 27th

https://www.youtube.com/watch?v=KKrUCZ4h9cw

又唔記得哂講咩
唔想重睇呀喂
睇完之後真係覺得唔使睇都得
次次都互質 心諗你食埋佢啦
啱啱想post,估唔到又俾你快一步
007 level要操得好辛苦
又易受傷
jodie返去試下mad max啦
淨係記得上季想break the loop但原來loop breaking就係個loop

今季唔知玩幾多個timeline
我有面盲症 唔望住family tree係唔會認到d角色
其實我鍾意1-3集個速度/內容
如果成套嘢冇嘢發生,淨係講男女主角嘅關係/backstory我都會ok
呢套劇嘅人物描寫唔係差,尤其是vicky jones自己寫嗰兩集,pilot個cold open好明顯睇到

不過如果係咁普通,我唔信Domhnall Gleeson會拍
好後悔每季一出就睇
根本應該宜家先睇
已經唔撚記得哂d細節
好煩呀 又要睇過
我果時係出S2果陣先一次過睇哂2季
果陣都睇到好亂
太多老中青version
見到今集d圖
啱啱睇左 真係得佢個位帶起左套劇
睇完嗰下真係覺得套劇好普通,真係pwb出場先有少少睇頭
未睇finale
見到外國果邊個個插爆套劇話個finale超差
好似講到影衰hbo咁
唔知pwb個fd會唔會好灰一冇左pwb寫 自己即刻炒車
個結局我覺得係realistic嘅,不過通常都係鍾意FF嘅結局多啲
差在係execution,有好多嘢要解答但全部唔講,係要chok個S2出嚟,又唔係一定有嘅
而且角色寫得太asshole,終於明點解要cast兩個咁likeable 嘅演員,明明好好戲,浪費哂

仲有我其實覺得PWB條故事線好廢

如果反應太差我諗hbo有機cancel除非俾面pwb
agger 好多人都唔鐘意兩個主角 唔夠討好
但其實明明casting好正
pwb真係為客串而客串 幾格硬下有少少尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞