美劇集中討論區(38) Killing Eve S3 | The Great | WWDITS S2

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
係冇交代過咁滯
淨係K同個女傾過話自己有個plan
V點解會知K想走好似係完全冇交代過
冇哂面 攤開哂黎表白結果
去到今集為止都係冇講eve對v係咩感情, 雖然好似係有少少關心佢
惺好似某程度都係想搵V 利用佢用黎查12查案咁
呢個我覺得失望
頭盔唔怕戴 因爲又睇到樓上既S1圖 佢都係扮野個時
再睇覺得絲打有機會啱
normal嘅V係殺人唔眨眼殺人不留痕
今次行動嘅佢對12黎講真係好唔normal
點都好,V都係好慘 就算係扮野都一定係真情流露
如果係扮野就好似幾醒目
但同時如果係假又令到佢喊個震撼cheap左
雖然v嗰幕好慘 但係我都prefer嗰幕係真
嗰幕show到v由一開始feel nothing 到依家唔想再殺人 淨係想有人愛佢 帶佢走

我都覺得係真
又諗返起佢S2 finale比人拒絕到依家
雖然成日都講佢慘
但真係好慘 點解冇人要佢
真係好慘
嗌YOU ARE MINE嗰句真係

S1好瀟灑好cool嘅V已經冇咗
而家獲獲都係比佢愛嘅人hurt
冇哂面 攤開哂黎表白結果
去到今集為止都係冇講eve對v係咩感情, 雖然好似係有少少關心佢
好似某程度都係想搵V 利用佢用黎查12查案咁
呢個我覺得失望
完全同意
盡量如果係小事表面野佢都會湊住睇住佢
例如落pub救佢
但牽涉到大事佢就但又未至於覺得k衰只係戥V寂寞
知道V升職即刻想搵人,E好賤
佢真係冇諗過自己會拎個反應好真
有時諗今季個editing關唔關肺炎事
S4係ep3同黎緊ep7果個
由頭到尾最撚白痴就係季季換編劇
pwb走都算喇
如果由S2開始一路由同一個人負責一定唔會咁煩搞到咁
好多人有睇
好好睇
係喎
完全睇唔到佢私事凌駕公事 會掛住V果隻掙扎
見V升職就覺得搵到路查多D野

聽聞Ep6個編劇S4都仲有份,死得啦
其實s2都有幾多位係有bug架啦 不過見s2多villaneve情節咁就算啦
s3劇情又唔多掂 又冇villaneve位 叫fans點收貨阿
係喎 你地唔講我都冇留意到呢點
e次次主動搵v都係想叫佢幫手
Cousin Greg
笑死
好似又有啲野期待下 但係都係唔好咁大期望好啲
其實PWB唔寫之後已經大跌watt,呢季睇得好辛苦
PWB可唔可以返黎打救KE呀
尋日有人話好似見到eve同v ballroom scene
不過eve係同另一個男人跳舞
但結果條片係以前sandra grey's anatomy啲片段黎
係咪代表無咩villaneve
今季開波之後都一路叫自己降低期望架啦
但如果ep7 8都仲係配角同支線佔七成戲份 villaneve嘅關係又冇進展嘅話 都真係幾失望
又唔知下年會唔會出得切第四季 我唔想帶住失望飲恨mode等2年阿
好遺憾講句 S2好睇過S3
我都好憎飲恨mode咁等S4
明明諗住今季可以補償返S2個end
其實s2都有幾多位係有bug架啦 不過見s2多villaneve情節咁就算啦
s3劇情又唔多掂 又冇villaneve位 叫fans點收貨阿

係呀一樣都係唔make sense
果兩兄妹 另外ghost條線都嘥左
原本有另一個殺手之後V呷醋呢個idea明明好有潛力

本身S2未有果個finale之前 我可以無視哂呢d野
仲覺得冇炒車好有希望
都係上面講完先醒起
之後睇左個ep7 clip eve又係講呢d
等睇finale好失望之後集體崩潰

正正finale果日仲有個追悼會
Variety Streaming Room to Host Q&A With ‘Killing Eve’ Team on June 1
https://variety.com/2020/more/news/variety-streaming-room-conversation-with-killing-eve-team-1234610188/
個人覺得今季未至於爛到谷底
但因為冇劇情咁滯睇完覺得虛
同埋每睇完一集都會希望下集好睇啲
直至依家得返兩集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞